Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

CIASTO MILIONERA :D Składni...
Ja nie chcę być normalna!!!
ktosia_ktosinska

ktosia_ktosinska od Trzymamtoster

Dodane 5.01 o 12:24
Obserwuj
CIASTO MILIONERA :D Składniki na KRUCHY SPOD:  175 g mąki pszennej 125 g pokrojonego w kostkę masła 50 g pokruszonego brązowego cukru (można użyć cukru pudru) Posmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 19 x 29 cm. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z cukrem. Dodać masło, zagnieść. Wyłożyć do przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut, do złotego brązu.  MASA TIFFI: gotowa masa toffi w puszce lub gotować przez 2 - 3 godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego pod przykryciem  Masę z puszki wyłożyć na upieczony spód (jeśli masa zbyt stężeje - można chwilę podgrzać w mikrofali).  Składniki na MASE CZEKOLADOWA:  170 g mlecznej czekolady (warto dodac tez troche gorzkiej) 4 łyżki masła Czekoladę rozpuszczać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo masło. Polewa powinna mieć taką gęstość, by można ją było swobodnie wylać z rondelka na masę karmelu. Jeśli jest zbyt gesta, dodawać masła, lecz ostrożnie, by nie przesadzić. W ten sposób polewa po ostudzeniu w lodówce będzie gładka.  Po wylaniu ostatniej wastwy ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.

CIASTO MILIONERA :D Składniki na KRUCHY SPOD: 175

g mąki pszennej 125 g pokrojonego w kostkę masła 50 g pokruszonego brązowego cukru (można użyć cukru pudru) Posmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 19 x 29 cm. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z cukrem. Dodać masło, zagnieść. Wyłożyć do przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut, do złotego brązu. MASA TIFFI: gotowa masa toffi w puszce lub gotować przez 2 - 3 godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego pod przykryciem Masę z puszki wyłożyć na upieczony spód (jeśli masa zbyt stężeje - można chwilę podgrzać w mikrofali). Składniki na MASE CZEKOLADOWA: 170 g mlecznej czekolady (warto dodac tez troche gorzkiej) 4 łyżki masła Czekoladę rozpuszczać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo masło. Polewa powinna mieć taką gęstość, by można ją było swobodnie wylać z rondelka na masę karmelu. Jeśli jest zbyt gesta, dodawać masła, lecz ostrożnie, by nie przesadzić. W ten sposób polewa po ostudzeniu w lodówce będzie gładka. Po wylaniu ostatniej wastwy ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie moda Kuchnia Pomysły +209 innych
Zgłoś naruszenie

Fashionistka022

na zdjęciach widać orzechy a w przepisie ich nie ma

 |  26.11 o 11:11  

Lena_96

żarłoby się :D

 |  22.12 o 13:02   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: