Więcej zszywek z tablicy

Pysznośći

Szybki Trzy Bit
CIASTO PRINCESSA KOKOSOWA
Ciasto z coca-colą i kremem...
Tak mnie ostatnio wieczorem...
pulpety z indyka w sosie śm...
Soczysty kurczak w kremowym...
Ciasto milky way
Tort tiramisu
Frappuccino (jak ze Starbuc...
Milky way bez pieczenia w 1...
Ciasto krówka bananówka
EKSTREMALNIE CZEKOLADOWE CI...
Zupa gulaszowa
Kurczak z makaronem w sosie...
mrożona herbata z brzoskwinią
NAJLEPSZE DOMOWE STRIPSY JA...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
Ciasteczka kokosowe z czeko...
CYTRYNOWO ZIOŁOWY KURCZAK, ...
Kurczak w sosie śmietanowo-...
Składniki 1 1/2 szklanki mą...
Placki białkowe
Orkiszowe bułeczki z czekol...
Sos waniliowy - angielski -...
Kakaowo-kokosowe ciastka ow...
Proste MEGA CZEKOLADOWE cia...
kaleidoscopeeyas

kaleidoscopeeyas

Dodane 29.03 o 11:54
Obserwuj
Ciasto milionerka

Ciasto milionera – Składniki:

Na ciasto:

    3/4 szklanki mąki pszennej (140g)
    100g masła
    2 płaskie łyżki cukru pudru
    1 łyżka śmietany kremówki

 

Dodatkowo:

    1 puszka kajmaku

 

Polewa:

    80g mlecznej czekolady
    40g gorzkiej czekolady
    6 łyżek śmietany kremówki

 

Ciasto milionera – Wykonanie:

    Mąkę przesiać przez sitko.
    Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i wyrobić rękoma tak, by powstało ciasto przypominające ‚okruszki chleba’. Następnie dodać śmietanę kremówkę, cukier i zagnieść jednolite ciasto.
    Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć równomiernie ciasto. Ponakłuwać je widelcem. Piec w temp. 190C przez ok. 15-20 minut (do zarumienienia).
    Masę kajmakową wyłożyć na upieczony spód (najlepiej jeszcze ciepły, dzięki czemu kajmak da się łatwo rozprowadzić). Zostawić do ostudzenia.
    Do rondelka wlać 6 łyżek śmietanki, pokruszyć czekolady i gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy czekolady już się rozpuszczą, lekko je przestudzić i polać nimi ciasto. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masy stężały.

Ciasto milionerka


Ciasto milionera – Składniki:

Na ciasto:

3/4 szklanki mąki pszennej (140g)
100g masła
2 płaskie łyżki cukru pudru
1 łyżka śmietany kremówki



Dodatkowo:

1 puszka kajmaku



Polewa:

80g mlecznej czekolady
40g gorzkiej czekolady
6 łyżek śmietany kremówki



Ciasto milionera – Wykonanie:

Mąkę przesiać przez sitko.
Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i wyrobić rękoma tak, by powstało ciasto przypominające ‚okruszki chleba’. Następnie dodać śmietanę kremówkę, cukier i zagnieść jednolite ciasto.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć równomiernie ciasto. Ponakłuwać je widelcem. Piec w temp. 190C przez ok. 15-20 minut (do zarumienienia).
Masę kajmakową wyłożyć na upieczony spód (najlepiej jeszcze ciepły, dzięki czemu kajmak da się łatwo rozprowadzić). Zostawić do ostudzenia.
Do rondelka wlać 6 łyżek śmietanki, pokruszyć czekolady i gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy czekolady już się rozpuszczą, lekko je przestudzić i polać nimi ciasto. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masy stężały.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Balladyna
eSKa19
Migotka2012
nataliapop
paradiseheart
flavou
andzelikaalex
olka29101996
cynamon22
Alexxx4745

oraz 4 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY