Podróż w wymiarze rzeczywistym i wewnętrznym. Analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

mniamm :*

Kruche Ciasto z Jagodami i ...
Pijany kokosowiec
...
Fit ptasie mleczko z 4 skła...
Zapiekane rurki z mięsem
MINI TORTILLE przekąska 

S...
ziemniaczane krokiety z szy...
Torcik jeżyk :)
Ciasto szpinakowe z truskaw...
Tort biszkopty
Sernik japoński-bajecznie l...
Zapiekanka chlebowa z porem
Kokosowa kawa a la rafaello...
Niebo w gębie czyli kalafio...
Delicja makowa
Ciasto dyniowe na jogurcie
Schab duszony w sosie z sus...
Ciasto Milka Składniki na b...
RYŻOWA ZAPIEKANKA GYROS <...
Tarta z budyniem i truskawkami
FIT RISOTTO Z KURCZAKIEM I ...
Wafle przekładane
NAJLEPSZY DESER RYŻOWY- DOM...
kurczak-w-sosie-smietanowo-...
2  marchewki
2 ząbki czosnk...
BROWNIE Z RUMEM :) Ciężkie,...
lenka0317

lenka0317

Dodane 30.08 o 13:18
Obserwuj
Ciasto Milka Składniki na biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki ciepłej wody Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka, wodę i mąkę przesiane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wyłożyć do wyścielonej pergaminem tortownicy o średnicy 20 cm. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wyciągając biszkopt z piekarnika zrzucić go z wysokości naszych kolan na podłogę lub deskę. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Przekroić na pół aby powstały 2 blaty biszkoptu. Składniki na krem: 500 ml mleka 65 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 100 g białej czekolady Milka 120 g masła 50 g cukru pudru Wymieszać w 100 ml mleka mąkę i cukier kryształ. Resztę mleka wlać do garnka, dodać połamaną białą czekoladę i zagotować. Zmniejszyć płomień i wlać miksturę mączną, ciągle mieszając. Podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje. Całkowicie ostudzić. Miękką masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń. Składniki na polewę: 140 g mlecznej czekolady Milka 50 g masła Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Przełożenie: Jeden biszkopt posmarować połową kremu, kilka minut schłodzić w lodówce, polać połową polewy, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą kremu, lekko schłodzić i polać resztą polewy. Przechowywać w lodówce. UWAGA! Polecam kroić nożem zamoczonym w gorącej wodzie, aby nie połamać polewy czekoladowej.

Ciasto Milka Składniki na biszkopt: 3 duże jajka

3 łyżki cukru 3 łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki ciepłej wody Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka, wodę i mąkę przesiane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wyłożyć do wyścielonej pergaminem tortownicy o średnicy 20 cm. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wyciągając biszkopt z piekarnika zrzucić go z wysokości naszych kolan na podłogę lub deskę. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Przekroić na pół aby powstały 2 blaty biszkoptu. Składniki na krem: 500 ml mleka 65 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 100 g białej czekolady Milka 120 g masła 50 g cukru pudru Wymieszać w 100 ml mleka mąkę i cukier kryształ. Resztę mleka wlać do garnka, dodać połamaną białą czekoladę i zagotować. Zmniejszyć płomień i wlać miksturę mączną, ciągle mieszając. Podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje. Całkowicie ostudzić. Miękką masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń. Składniki na polewę: 140 g mlecznej czekolady Milka 50 g masła Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Przełożenie: Jeden biszkopt posmarować połową kremu, kilka minut schłodzić w lodówce, polać połową polewy, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą kremu, lekko schłodzić i polać resztą polewy. Przechowywać w lodówce. UWAGA! Polecam kroić nożem zamoczonym w gorącej wodzie, aby nie połamać polewy czekoladowej.

Zgłoś naruszenie

nathh03

Mojej mamie jakieś inne wychodzi, i niby też Milka ale przepis chyba inny. ;) . ;D I Przepyszne ;D Na górze ma taką fajną piankę ;> Tylko się trochę rozwala noo i ten minus, że taka mała blacha. :> :P

 |  2.09 o 23:51  

kaarolka16

super

 |  31.08 o 10:54  

krn78_tymczasowy

Tego nie jadłem... ale przepis skopuję i upiekę je sobie, kiedy przyjdzie mi ochota :)

1  |  30.08 o 16:50  

anja1987_28

w sobote robię to ciacho mniam mniam <3

 |  30.08 o 12:32   Pokaż odpowiedzi

lagunee

mniam

 |  28.08 o 20:39  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: