Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

walentynkowo :)
Ciasto milky way bez piecze...
...
CO ROBISZ ŹLE GDY MALUJESZ ...
:3 śliczne !
perfect
....
myszeczka_69

myszeczka_69 od kociak23

Dodane 28.11 o 16:55
Obserwuj
Ciasto milky way bez pieczenia . składniki na formę 22 na 28 cm 350 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) kostka masła 3/4 szklanki mleka zwykłego 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) gotowa polewa czekoladowa •przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, wszystko mieszamy żeby cukier się rozpuścił, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnek z ognia. Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je stopniowo wlewając wystudzone mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy maślanej wsypujemy porcjami mleko w proszku i wszystko ucieramy na gładki krem. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu lub polewą przygotowaną z czekolady i masła, i dokładnie ją rozprowadzamy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Ciasto milky way bez pieczenia .

składniki na formę 22 na 28 cm 350 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) kostka masła 3/4 szklanki mleka zwykłego 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) gotowa polewa czekoladowa •przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, wszystko mieszamy żeby cukier się rozpuścił, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnek z ognia. Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je stopniowo wlewając wystudzone mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy maślanej wsypujemy porcjami mleko w proszku i wszystko ucieramy na gładki krem. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu lub polewą przygotowaną z czekolady i masła, i dokładnie ją rozprowadzamy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta i desery Ulubione Pomysły Ulubione
Zgłoś naruszenie

maziak85

ktos smakowal?? dobre;))

 |  11.12 o 23:45  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: