Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Ciasto mleczna kanapka *.* ...
...
Lekkie, jogurtowe sosy  Sos...
...
Przepis na domowe KULECZKI ...
Sernik z masą krówkową i or...
Cataleya89

Cataleya89 od sylww_99

Dodane 17.11 o 10:46
Obserwuj
Ciasto mleczna kanapka *.*  PRZEPIS  SKŁADNIKI NA BISZKOPT:  6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli  SKŁADNIKI NA MASĘ:  1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku   SKŁADNIKI NA POLEWĘ:  140 ml mlecznej czekolady 5 łyżek mleka  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijamy. Za pomocą dużej łyżki powoli mieszamy suche składniki z mokrymi w trzech partiach. Delikatnie przekładamy do tortownicy o śr. 26 cm ( u mnie silikonowa ), pieczemy w temp. 175 C przez ok. 30-35 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt wyciągamy z formy i odwracamy, zostawiamy do wystudzenia. Przekrawamy na dwie części.  Mleko wlewamy do rondelka o grubym dnie. Wsypujemy cukry i zagotowujemy. Odstawiamy, owijamy folią i studzimy. Masło lub margarynę o temp. pokojowej ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy całkowicie ostudzone mleko oraz przesiane mleko w proszku. Cały czas miksujemy, aż masa będzie dokładnie połączona.  Jeden blat biszkoptowy przekładamy do tortownicy, wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem.  Czekoladę razem z mlekiem roztapiamy w rondelku o grubym dnie na niewielkim ogniu. Jeszcze ciepłą wykładamy na wierzch ciasta. Zostawiamy do stężenia. Następnie wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem, aby czekolada nie popękała. Smacznego. :) <3

Ciasto mleczna kanapka *.*

PRZEPIS SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 140 ml mlecznej czekolady 5 łyżek mleka Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijamy. Za pomocą dużej łyżki powoli mieszamy suche składniki z mokrymi w trzech partiach. Delikatnie przekładamy do tortownicy o śr. 26 cm ( u mnie silikonowa ), pieczemy w temp. 175 C przez ok. 30-35 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt wyciągamy z formy i odwracamy, zostawiamy do wystudzenia. Przekrawamy na dwie części. Mleko wlewamy do rondelka o grubym dnie. Wsypujemy cukry i zagotowujemy. Odstawiamy, owijamy folią i studzimy. Masło lub margarynę o temp. pokojowej ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy całkowicie ostudzone mleko oraz przesiane mleko w proszku. Cały czas miksujemy, aż masa będzie dokładnie połączona. Jeden blat biszkoptowy przekładamy do tortownicy, wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Czekoladę razem z mlekiem roztapiamy w rondelku o grubym dnie na niewielkim ogniu. Jeszcze ciepłą wykładamy na wierzch ciasta. Zostawiamy do stężenia. Następnie wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem, aby czekolada nie popękała. Smacznego. :) <3

Zszywka przypięta także na tablicach:
pysznisci Pyszności Kuchnia Słodkości +194 innych
Zgłoś naruszenie

Pelusiaaa

zrobiłam,dobree :D

 |  30.11 o 10:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: