Więcej zszywek z tablicy

Makowce

Tort "Norka kreta"...
Ciasto trójwarstwowe

Торт ...
Ciasto miodowe z kwaśną śmi...
Paleo morelowe ciasto z mak...
Ciasto morelowe makowe

Moh...
Ciasto z makiem i figami

F...
Makowo-cytrynowe ciasto
Zit...
Jabłkowo makowy tort z cyna...
Ciasto z makiem, orzechami ...
jarecka

jarecka

Dodane 19.07 o 21:18
Obserwuj
Ciasto morelowe makowe

Mohn-Aprikosen-Kuchen

250 g masła
200 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
4 jajka
sól
250 g maku
450 g mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
175 ml mleka
1 puszka moreli ok. 420 g
1 szklanka wiśni ok. 350 g
100 g płatków migdałowych

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C.- termoobieg.

Ubij masło z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania kremowej konsystencji. Teraz zmieszaj  jajka ze szczyptą soli i makiem. Następnie oddzielnie wymieszaj trzepaczką mąkę z proszkiem do pieczenia i z mlekiem. Następnie na przemian dodawaj obie mieszaniny składników do utartego masła z cukrem i ucieraj.

 Rozłóż ciasto równomiernie na blachę do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.

Odcedź morele i wiśnie . Rozłóż oba na ciasto. Posyp migdałami i piec w rozgrzanym piekarniku przez 45-55 minut, wykonując test suchego patyczka.

Wyjmij upieczone ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.

Ciasto morelowe makowe


Mohn-Aprikosen-Kuchen

250 g masła
200 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
4 jajka
sól
250 g maku
450 g mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
175 ml mleka
1 puszka moreli ok. 420 g
1 szklanka wiśni ok. 350 g
100 g płatków migdałowych

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C.- termoobieg.

Ubij masło z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania kremowej konsystencji. Teraz zmieszaj jajka ze szczyptą soli i makiem. Następnie oddzielnie wymieszaj trzepaczką mąkę z proszkiem do pieczenia i z mlekiem. Następnie na przemian dodawaj obie mieszaniny składników do utartego masła z cukrem i ucieraj.

Rozłóż ciasto równomiernie na blachę do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.

Odcedź morele i wiśnie . Rozłóż oba na ciasto. Posyp migdałami i piec w rozgrzanym piekarniku przez 45-55 minut, wykonując test suchego patyczka.

Wyjmij upieczone ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.

Polubili: HannaHh 01091987
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: