Więcej zszywek z tablicy

smakołyki

Wiejska patelnia z chrupiąc...
Lubicie twarożki? Mamy dla ...
Ryż z jabłkami i polewą ze ...
Domowe Zapiekanki: 10 Najle...
...
Placki z gotowanych ziemnia...
DOMOWA PIZZA: TOP 15 Najlep...
Kruche ciasto ze śliwkami i...
BRZOSKWINIOTKA – KRUCHE CIA...
Ciasto na pierogi wg Magdy ...
***
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GOTOW...
Kurczak a`la pizza
Pierś musimy posiekać na mn...
Frytki z fasolki szparagowej
Pomysły na obiad dla rodzin...
Ciasto czekoladowe poduszko...
Zapiekanka makaronowa z kur...
10 Pysznych Przepisów na Do...
Łazienka.
zapiekanka z tortellini
Placuszki z cukinii
cytrynówka Składniki: 8 cyt...
Ciasto tiramisu z truskawkami
pieczone ziemniaki z sosem
Ciasto ze słonecznikiem
betkaax3

betkaax3 od MaJe_CzKa222

Dodane 13.07 o 13:31
Obserwuj
Ciasto na pierogi wg Magdy Gessler - pierogi / kluski - Smakuje Gotuje Twoja Książka Kucharska Składniki do ciasta na pierogi: sól 2 łyżki masła 1 kg mąki gorąca woda Przygotowanie: Przesiej mąkę, dodaj do niej 2 łyżki masła i sól. Przesiekaj ciasto. Stopniowo dodając ciepłą wodę, rozrabiaj ciasto. Zagnieć ciasto na głądką masę. Nakryj ciasto na pierogi talerzem i odstaw na krótki czas. Po nafaszerowaniu i sklejeniu pierogów wrzuć je na wrzątek.  Wyjmuj pierogi 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

Ciasto na pierogi wg Magdy Gessler - pierogi / kluski

- Smakuje Gotuje Twoja Książka Kucharska Składniki do ciasta na pierogi: sól 2 łyżki masła 1 kg mąki gorąca woda Przygotowanie: Przesiej mąkę, dodaj do niej 2 łyżki masła i sól. Przesiekaj ciasto. Stopniowo dodając ciepłą wodę, rozrabiaj ciasto. Zagnieć ciasto na głądką masę. Nakryj ciasto na pierogi talerzem i odstaw na krótki czas. Po nafaszerowaniu i sklejeniu pierogów wrzuć je na wrzątek.  Wyjmuj pierogi 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

Zgłoś naruszenie

YaoiNoTenshi

Tak tak tak! Masło można zastąpić też olejem. Ciasto jest elastyczne i delikatne, łatwiej nim manipulować, rzadziej robią się dziury. Można dodać też żółtko. Nie dodawać białek, gdyż sprawiają, iż ciasto jest mniej elastyczne, a po ugotowaniu twardsze. Na początku najlepiej utworzyć kopiec, wlać wodę, zasypać nieco mąką i pozwolić jej się sparzyć przez kilka minut.

14.07 o 15:19   4  | 

agusiapiotrus

zawsze takie robię ;-) wg przepisu mojej babci ;-)

11.07 o 14:31      2  | 

MaJe_CzKa222

Marcia2705, Można tak powiedzieć :)) odezwę się :)

10.07 o 20:22       | 

MaJe_CzKa222

Marcia2705, jeszcze nie zdążyłam wypróbować ;)

10.07 o 19:42       |  Pokaż odpowiedzi

Marcia2705

a Pani robiła ? :)))

10.07 o 19:40      1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY