Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-K...
Popapraniec  
Ciasto 
1 szk...
Wiśnia  z  piernikiem .
Pie...
Ciasto  kokosowe  z  borówk...
Proste  ciasto .
Mannowiec ...
Tort śmietankowy .
Różany  ...
Kakaowo-waniliowe z malinam...
Drożdżówka   sypana
Chałwowiec 
Czekoladowy bis...
Dzień   Dobry  ,  dzisiaj  ...
Ciasto Pod bezową chmurką ....
Ciasto   jogurtowe  z  boró...
Puszyste z truskawkami
Malinowa " Bella Piank...
Kakaowo -waniliowe z owocami
Ciasto z bezą prince polo i...
Proste   ciasto  z  kuleczk...
Słodki Uśmiech
Biszkopt 
6-...
Na Majówkę . 

Ciasto 
7- j...
Makowiec
Babka drożdżowa 

1/2 kg mą...
Babka , cytrynowy puszek . ...
Szyszki
renb

renb

Dodane 17.08 o 18:12
Obserwuj
Ciasto Pod bezową chmurką .

Blaszka 32cmx22cm .

Ciasto 

7- jajek

1 szkl. mąki

1/2 szkl.maku suchego mielonego

1/2 szkl. wiórków kokosowych

1/2 szkl. mielonych orzechów 

1 szkl. cukru 

2 łyżeczki proszku do pieczenia 

10 łyżek oleju

10 łyżek wody .

Ubijamy białka i żółtka oddzielnie , łączymy , dodajemy stopniowo suche składniki , olej i wodę , mieszamy delikatnie .

Wylać ciasto na posmarowaną i posypaną bułką , blachę , piec w tem 180 lub 185 st . w zależności od piekarnika około 50 min. 

Pianka jogurtowa .

2 jogurty naturalne po 400 mil. 

2 galaretki agrestowe 

1/2 szkl cukru 

3 garście mrożonych borówek 

Jogurty zmiksować z cukrem , galaretki rozpuścić w połowie lub nawet mniej wody , ostudzić i wlać do jogurtu , zmiksować . Na koniec dodać borówki .

Masę jogurtową wylać na przekrojony blat ciasta , uprzednio nasączony .

Nasączenie 

sok z 1 cytryny 

woda przegotowana 

1/3 szkl. cukru.

Na masę jogurtową , wyłożyć drugi blat ciasta , nasączyć ,docisnąć i do lodówki . 

Na wierzch zrobiłam lukier .

2 szkl. cukru pudru

3 łyżeczki soku z cytryny 

3 łyżki wrzątku .

Dobrze zmiksować na gładko .

Wylać na ciasto , najlepiej rozsmarować pędzelkiem .

Na koniec posypałam pokruszonymi bezikami .

Ciasto Pod bezową chmurką .



Blaszka 32cmx22cm .

Ciasto

7- jajek

1 szkl. mąki

1/2 szkl.maku suchego mielonego

1/2 szkl. wiórków kokosowych

1/2 szkl. mielonych orzechów

1 szkl. cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

10 łyżek oleju

10 łyżek wody .

Ubijamy białka i żółtka oddzielnie , łączymy , dodajemy stopniowo suche składniki , olej i wodę , mieszamy delikatnie .

Wylać ciasto na posmarowaną i posypaną bułką , blachę , piec w tem 180 lub 185 st . w zależności od piekarnika około 50 min.

Pianka jogurtowa .

2 jogurty naturalne po 400 mil.

2 galaretki agrestowe

1/2 szkl cukru

3 garście mrożonych borówek

Jogurty zmiksować z cukrem , galaretki rozpuścić w połowie lub nawet mniej wody , ostudzić i wlać do jogurtu , zmiksować . Na koniec dodać borówki .

Masę jogurtową wylać na przekrojony blat ciasta , uprzednio nasączony .

Nasączenie

sok z 1 cytryny

woda przegotowana

1/3 szkl. cukru.

Na masę jogurtową , wyłożyć drugi blat ciasta , nasączyć ,docisnąć i do lodówki .

Na wierzch zrobiłam lukier .

2 szkl. cukru pudru

3 łyżeczki soku z cytryny

3 łyżki wrzątku .

Dobrze zmiksować na gładko .

Wylać na ciasto , najlepiej rozsmarować pędzelkiem .

Na koniec posypałam pokruszonymi bezikami .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY