Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

Krem do tortów z mascarpone...
Wafel snickers
SERNIK

Delikatny, aksamitn...
Sernik puszysty 

 Składnik...
Lukier królewski:

✔ 1 biał...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Najlepszy sernik na świecie...
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH ...
Najprostsze Ptasie mleczko ...
Pieee...Pieee... Pieguskii ...
SUPER PUSZYSTY SERNIK WIEDE...
Ciasto z malinami i mascarp...
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
ORZEŹWIAJĄCY PIEGUSEK z mas...
Ciasteczka maślane
Ania Sta...
  



Sernik z jogurtów gr...
Jogurtowe wafle z galaretką...
Fasolowe brownie <3 przy...
Sernik świąteczny -wilgotny...
Tarta z cudownie kokosowym ...
Pychotka krówkowo-mleczna
Wilgotna babka kakaowa

Skł...
Najlepsze brownie na świeci...
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI

B...
Sernik śmietankowy (pieczony)
Śnieżny puch czyli sernik b...

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

,,,,, :):) Snickers - bez pieczenia
Sk... SKŁADNIKI :

2 duże piersi ... Kawowy deser 
Składniki:

5... Tort z masłem orzechowym i ... Ciasto kawowe
Składniki (fo... Chrupiące nuggetsy
Składnik... Domowy kebab z kurczaka
Skł...
elew1

elew1

Dodane 27.11 o 21:19 z

pomyslowi.net

Obserwuj

Ciasto Prince Polo

Polecam wielbicielom orzechowych smaków i wafelków prince polo.

Składniki: (blaszka 22x 33 cm)

ciasto:

7 białek
szczypta soli
150 g cukru
100 g mielonych orzechów włoskich
100 g siekanych orzechów włoskich
100 g wiórków kokosowych
100 g prince polo orzechowego (2 batony xxl, możecie też użyć klasycznego smaku)
ponadto
duże opakowanie herbatników kakaowych

masa:

na budyń

3 i 1/2 szkl. mleka
7 żółtek
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
ponadto

320 g miękkiego masła
1/2 czekolady białej, posiekanej
1/2 czekolady gorzkiej bądź deserowej, posiekanej
100 g posiekanych wafelków prince polo (2 batony xxl)

polewa:

2 kopiaste łyżki nutelli
1 łyżka masła
50 ml śmietanki 30%

Sposób wykonania:

Ugotować budyń .

Żółtka, cukier, szklankę mleka i obydwie mąki zmiksować. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego wlać przygotowaną masę jajeczną. Energicznie mieszać, by nie powstały grudki. Chwilkę pogotować. Budyń przykryć i odstawić do ostygnięcia.

Białka umieścić w wysokim naczyniu, dodać szczyptę soli i ubijać, aż będą sztywne. Kolejno dodawać cukier, cały czas miksując. Gdy masa będzie pięknie lśniła, a cukier się rozpuści, dodać orzechy posiekane i zmielone, wiórki i posiekane batony. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170C ok 30 minut. Placek wyjąć i wystudzić.

Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując, dodawać po 1 łyżce budyniu. Gdy masa będzie gładka, dodać posiekane czekolady i batony. Wymieszać, już tylko łyżką.

Na dnie formy, ściśle ułożyć warstwę herbatników. Masę podzielić na pół i jedną część wylać na herbatniki. Na masę położyć biszkopt orzechowy. Lekko docisnąć. Wyłożyć pozostałą część masy, a na nią kolejną warstwę herbatników.

Przygotować polewę. Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i podgrzać. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy polewa lekko zgęstnieje, wylać i rozsmarować na cieście.

Wstawić do lodówki, najlepiej na noc, by ciastka odpowiednio zmiękły.

Wyjąć z lodówki, co najmniej 1 godzinę przed podaniem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta Kulinaria przepisy Przepisy +19 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: