Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Malinowiec (bez pieczenia)
Gołąbki z młodej kapusty
Krówka bez pieczenia - Kuli...
ciasto kajmakowo kokosowe
Cappucino, bez pieczenia
Ciasto "Truskawkowa ro...
Bananowa krówka
Ciasto Princessa z karmelem...
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Prosty sernik na zimno z bi...
Szwarcwaldzki sernik Składn...
Z MUSEM Składniki Spód Oreo...
Zapiekane rurki z mięsem
Kurczak tikka masala - Wypi...
Torcik z brzoskwiniami i be...
Pączki pieczone w piekarniku
SYCYLIJSKIE PULPECIKI DROBIOWE
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Grochówka, królowa zup. Prz...
Pulpety wieprzowe w sosie c...
Kurczak w sosie porowym
Zapiekanka makaronowa z kur...
Ciasto budyniowo-czkoloadow...
Tortilla z paprykowym nadzi...
moniczkaa93

moniczkaa93 od jarecka

Dodane 12.04 o 19:59
Obserwuj
Ciasto Princessa z karmelem foremka 23x33 cm Biszkopt: 6 białek , 200g wiórków kokosowych, 100g cukru, szczypta soli, 50g płatków migdałowych, 3 wafle Princessa kokosowe (37g każda). Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać. Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić. Krem: 2 szklanki mleka, 6 żółtek, 300g śmietany 30%, 100g cukru, łyżka mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 220g masła lub margaryny. W 3/4 szklanki mleka rozrobić żółtka oraz obydwie mąki. Dokładnie rozmieszać, by nie było żadnych grudek. Resztę mleka zagotować wraz ze śmietaną 30% i cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na gładką masę, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo: opakowanie podłużnych biszkoptów, puszka masy krówkowej ( 400g, użyłam Helio ), 2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda). Na cieście rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami. Ciasto przechowywać w lodówce.

Ciasto Princessa z karmelem foremka 23x33 cm Biszkopt:

6 białek , 200g wiórków kokosowych, 100g cukru, szczypta soli, 50g płatków migdałowych, 3 wafle Princessa kokosowe (37g każda). Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać. Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić. Krem: 2 szklanki mleka, 6 żółtek, 300g śmietany 30%, 100g cukru, łyżka mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 220g masła lub margaryny. W 3/4 szklanki mleka rozrobić żółtka oraz obydwie mąki. Dokładnie rozmieszać, by nie było żadnych grudek. Resztę mleka zagotować wraz ze śmietaną 30% i cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na gładką masę, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo: opakowanie podłużnych biszkoptów, puszka masy krówkowej ( 400g, użyłam Helio ), 2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda). Na cieście rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami. Ciasto przechowywać w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
ciasta ciała ciasta ciasteczka Kuchnia Pyszności ;D +11 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: