Jan Paweł II. Kim był dla mnie za życia, a kim jest teraz?


Więcej zszywek z tablicy

ciacho

Czekoladowe kruche ciasto z...
Ciasto Princessa z karmelem...
Pycha dziewczyny! polecam :)
TRADYCYJNY MURZYNEK, WILGOT...
Bardzo kruche ciasto z masą...
Batoniki marchewkowe Fit - ...
snicers peanut butter brown...
Magiczna babka

Kakaowe cia...
Brownie z musem czekoladowy...
Sernik z Baileys z polewą z...
pakujemy w folie i mamy pre...
Sernik mascarpone z toffi i...
Rogaliki drożdżowe na jogur...
Składniki:

(14-16 szt. bat...
BISZKOPT
 Biszkopt pieczony...
Rogaliki z nutellą! :) Pych...
Ciasto „leśny mech” ze szpi...
Przepis na trufle czekolado...
Rogaliki drożdżowe na jogur...
Kuleczki orzechowo - kokoso...
Obłędne ciasto śliwkowe z n...
IMBIROWA SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ
IMBIROWA SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ
Drożdżowe bułki z serem do ...
Babka drożdżowa z czekoladą...
Cudowne Proste Czekoladowe ...
monikabartczak

monikabartczak od Anita205

Dodane 25.04 o 1:12
Obserwuj

Ciasto Princessa z karmelem

Biszkopt:
6 białek ,
200g wiórków kokosowych,
100g cukru,
szczypta soli,
50g płatków migdałowych,
3 wafle Princessa kokosowe (37g każda).
Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać.
Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić.
Krem:
2 szklanki mleka,
6 żółtek,
300g śmietany 30%,
100g cukru,
łyżka mąki pszennej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
220g masła lub margaryny.
W 3/4 szklanki mleka rozrobić żółtka oraz obydwie mąki. Dokładnie rozmieszać, by nie było żadnych grudek. Resztę mleka zagotować wraz ze śmietaną 30% i cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na gładką masę, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej.
Dodatkowo:
opakowanie podłużnych biszkoptów,
puszka masy krówkowej ( 400g),
2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda).
Na cieście rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami.

Zgłoś naruszenie

PIATEKA3

przepyszna :)

1  |  16.11 o 7:53  

Smerf02

@cinnaisdead

1  |  4.05 o 14:25  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: