Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

koktajle
Kluchy w sosie serowym ze s...
12 Dań Wigilijnych: Pyszne ...
Trudno się od niego oderwać...
Chleb z chrupiącą skórką

1...
OMLET na Słono – 15 Pysznyc...
10 Pysznych Przepisów na Kr...
15 Pysznych Przepisów na Św...
Raj dla smakoszy czekolady....
dniki:
200 g białego ryżu;
...
Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kostka „czarny las” – Świat...
Sposób na dobrą pieczoną sz...
Ciasto Princessa z karmelem...
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Sos pieczarkowy
Schab pieczony na kiszonej ...
Karkówka pieczona super prz...
Rewelacyjna panierka do ryb...
Ekspresowa pizza z patelni
12 przepisów na sałatki
Sałatka warstwowa

Często g...
Sernik cytrynowy z czereśniami
Napoleonka na herbatnikach
...
...

Więcej zszywek ze źródła

z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com

Ciasto orzechowo - truflowe Ciasto Lion - bez pieczenia Ciasto Kinder Pingui Ciasto Princessa z karmelem... Ciasto Lion bez pieczenia. Ciasto cappuccino z kokosow... delicja serowo jabłkowa Nutelka - źródło: z miłości... Ciasto miodowe: 

    400g ...

Ciasto Princessa z karmelem

Biszkopt:
6 białek ,
200g wiórków kokosowych,
100g cukru,
szczypta soli,
50g płatków migdałowych,
3 wafle Princessa kokosowe (37g każda).
Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Następnie, stale ubijając, stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać.
Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić.


Krem:
2 szklanki mleka,
6 żółtek,
300g śmietany 30%,
100g cukru,
łyżka mąki pszennej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
220g masła lub margaryny.
W 3/4 szklanki mleka rozrobić żółtka oraz obydwie mąki. Dokładnie rozmieszać, by nie było żadnych grudek. Resztę mleka zagotować wraz ze śmietaną 30% i cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na gładką masę, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej.

Dodatkowo:
opakowanie podłużnych biszkoptów,
puszka masy krówkowej ( 400g, użyłam Helio ),
2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda).
Na cieście rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami.

Zszywka przypięta także na tablicach:
słodkości moje Pomysły żarcie +67 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: