Więcej zszywek z tablicy

Sweetness

CIASTO "AFTER EIGHT&qu...
Lekki serniczek na zimno z ...
3 Bit ciasto bez pieczenia
Piszinger – przepis od ilov...
DESER O SMAKU PTASIEGO MLEC...
Sernik ciasteczkowy "P...
Zdrowe omlety bananowo- ows...
Błękitny sernik jogurtowy
Domowe chlebki naan z czosn...
Szybki pomysł na śniadanie ...
składniki 250g masła, 1 i 1...
CIASTO FIONA
Leciutka, pyszna rolada z k...
Jajka faszerowane na trzy s...
Domowa kolorowa masa cukrowa
Bananowiec na zimno, najlep...
Proste i szybkie ciastka  S...
Proste ciasteczka czekolado...
...
Spód ciasteczkowy:

230 g c...
JABŁECZNIK Z KAKAO I KOKOSE...
Mississippi Mud Pie


Skład...
Biszkopt: - 5 jaj - 3/4 szk...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
ciasto owsiane
@love_food

Więcej zszywek ze źródła

4.bp.blogspot.com

25. Dziewczyny śmierci (2015) 9. Halloween 2 (1981) misiowaty .... Elegancka sukienka na roman... Mielone z ziemniaczkami w w... Zawieszka do smoczka i zabawka ... Watch Hollow
-Gregory Funar...
Morska

Morska od badda

Dodane 22.04 o 23:27 z

4.bp.blogspot.com

Przypięte z CIASTO "AFTER ...
Obserwuj

CIASTO "AFTER EIGHT" Składniki na brownie:

-170 gramów masła -170 gramów ciemnej czekolady -230 gramów cukru -1 łyżeczka esencji waniliowej -szczypta soli -3 jajka -100 gramów mąki 1. Nagrzej piekarnik do 160 stopni C. 2. Natłuść i posyp mąką 23 cm tortownicę. 3. W rondelku rozpuść czekoladę i masło. Ważne, żeby cały czas mieszać i gotować na małym ogniu. Od razu po rozpuszczeniu czekolady zdejmij rondel z gazu. 4. Za pomocą trzepaczki wmieszaj w czekoladową masę cukier. 5. Stopniowo dodawaj do masy roztrzepane jajka. Ważne, żeby po dodaniu ich do masy, bardzo szybko mieszać masę - czekolada może być wciąż ciepła, więc istnieje ryzyko, że zetnie się białko. 6. Dodaj do masy esencję i sól. 7. Stopniowo dodawaj do ciasta mąkę. 8. Dobrze wymieszane ciasto wylej do tortownicy i wstaw ją do piekarnika. 9. Piecz około 35-40 minut - patyczek włożony w środek ciasta, po wyjęciu ma być PRAWIE czysty. Ciasto ma odchodzić od brzegów tortownicy. 10. Upieczone ciasto odstaw do ostygnięcia. Składniki na masę miętową: -1,5 szklanki cukru pudru -3 kopiaste łyżki miękkiego masła -3 - 4 łyżki kremówki lub słodzonego mleka skondensowanego -1 łyżeczka esencji miętowej lub 2 łyżki likieru miętowego 1. Wszystkie składniki wymieszaj trzepaczką na jednolitą masę - musi mieć konsystencję majonezu. Jeżeli jest za gęsta dodaj odrobinę więcej kremówki. Jeżeli jest za rzadka dodaj ciut więcej cukru pudru. 2. Wylej masę na zimne brownie. 3. Wstaw do lodówki na około 20 minut. Składniki na czekoladową polewę: 100 gramów ciemnej czekolady 2 łyżki masła 3 łyżki kremówki 1. Kiedy miętowa masa będzie zastygać w lodówce przygotuj polewę. 2. Na małym ogniu w rondelku rozpuść czekoladę wraz z masłem i kremówką. Mieszaj masę i zdejmij z ognia od razu po dobrym połączeniu się składników. 3. Włóż palec do czekolady - jeżeli jest gorąca, odstaw ją do ostygnięcia - co jakiś czas ją mieszaj. 4. Schłodzoną, ale wciąż płynną polewę, wylej na ciasto. Obracając tortownicę wyrównaj powierzchnię polewy. 5. Przykryj tortownicę folią spożywczą i wstaw ciasto na parę godzin do lodówki. 6. Brownie podawaj pokrojone na cienkie kawałki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Na słodko jedzenie Jedzenie Kuchnia +22 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: