Więcej zszywek z tablicy

PYCHA <3

Pizza z Tortilli z Serem Pr...
Tort tiramisu. Przepis po k...
SKŁADNIKI CIASTO 160 g mąki...
Składniki Ciasto: 1,5 szkla...
Śmietankowe serca Składniki...
Może kogoś zainspiruje :) a...
Zupa krem „góralska” z serk...
Mercedes wśród serników – p...
...
ciasto "Zmierzch"...
Tarta Rafaello
20-MINUTE LEMON PESTO PENNE...
Proste Czekoladowe Ciastecz...
Ciasto Ferrero Rocher - tut...
Sernik z białą czekoladą i ...
...
Bananowe tiramisu
Mini pizze na przyjęcie i i...
Składniki: makaron lasagne ...
Tort Andaluzja Składniki na...
baaaanana!
Cukierki :)
...
...
Składniki: Na ciasto: 200g ...
Ciasto kinder pingui *.*

Więcej zszywek ze źródła

zcukrempudrem.blogspot.com

nutellowy sernik z mascarpo... Wielkanocna sałatka

200 gr... Sałatka z selerem

200 gram... Pianka cappuccino mięciutkie leniwe (z ziemni... delikatne placuszki z jabłk... udka indycze pieczone w mar... rogaliki ziemniaczane z mar... wafle ze śmietanką do kawy ...

ciasto "Zmierzch" (cappuccino) biszkopt:

3 jaja 2 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka (z górką) ciemnego kakao 4 kopiaste łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek poncz: 0,5 szklanki przestudzonej osłodzonej kawy z dodatkiem amaretto, rumu, koniaku (alkohol opcjonalnie) masa straciatella: 100 - 150 gramów gorzkiej czekolady 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 2 kopiaste łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny + 0,5 szklanki wrzątku krem cappuccino: 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 7 łyżek ulubionego cappuccino (użyłam czekoladowego) 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny + 0,5 szklanki wrzątku galaretka kawowa: 0,8 litra mocno osłodzonej kawy kieliszek amaretto lub rumu ciemnego (opcjonalnie) 5 łyżeczek żelatyny (używałam takiej - 3 łyżeczki na 0,5 litra płynu) dekoracja: 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cappuccino 1 łyżka cukru pudru 1 płaska łyżeczka żelatyny + 4 łyżki wrzątku dodatkowo: 12 sztuk orzechowych kuleczek Biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek, dosypujemy szczyptę soli, ubijamy je na sztywno, potem dodajemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy około minuty, następnie dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, ucieramy do połączenia składników na średnich obrotach miksera. Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię, wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do "suchego patyczka", u mnie około 22 minut. Ciasto schładzamy, odrywamy od papieru (później będzie nam łatwiej kroić) i wkładamy znów z papierem do blaszki. Nasączamy ponczem (dość obficie). Krem straciatella. Schłodzoną w lodówce czekoladę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy na pół sztywno, dodajemy cukier puder. Żelatynę rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do uzyskania temperatury pokojowej. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki śmietanki, mieszamy dokładnie, następnie do całości kremu dodajemy zahartowaną żelatynę i od razu miksujemy na najwyższych obrotach. Szybko wsypujemy startą wcześniej czekoladę, mieszamy łyżką. Krem straciatella wykładamy na naponczowany blat kakaowy i wyrównujemy powierzchnię. Blaszkę wstawiamy do stężenia do lodówki. Krem cappuccino. Śmietankę ubijamy na pół sztywno, dodajemy cukier puder i cappuccino, miksujemy na najszybszych obrotach, ale tylko momentu... Dalsza część przepisu po kliknięciu w zdjęcie ;)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisyyy papu Ulubione Papu ^o^ +108 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: