Więcej zszywek z tablicy

gotowanie

Jajka w sosie musztardowym
Ciasto na gofrach
Mega prosty, a zarazem efek...
CIASTO ARBUZ
plaster miodu z folii bąbel...
Wystrzałowe Menu Sylwestrow...
Ciasto śnieżny puch
  Łączn...
Wołowina z żurawiną
Mazurek czekoladowy z cappu...
Tarta żurawinowa z bezą.
Jabłka pieczone w biszkopcie
Deser z dyni
Placki dyniowe - Wypieki Beaty
Drożdżówki z domowym budyni...
Przepis na banalnie prosty,...
Ciasto bananowe z musem cze...
....
Deser z malinami na jogurta...
sos pieczarkowy
Babeczki wielkanocne
...
, ptasie mleczko.

Składnik...
Zupa z pieczonych buraków z...
Muffiny migdałowe z kulą śn...
...
Składniki
duże jajka na wyd...
szpajza

szpajza od bettypasja

Dodane 26.03 o 11:22
Obserwuj
Ciasto śnieżny puch
  Łącznie: 20 min + chłodzenie

Składniki :
600 g twarogu sernikowego, zmielonego
4 łyżki cukru pudru
2 śnieżki w proszku
350 ml mleka
2 galaretki cytrynowe
450 ml wrzącej wody
80 g wiórek kokosowych
1 duża łyżka masła
1 duża łyżka cukru
250 g herbatników

Wykonanie:

Galaretki rozpuszczamy w 450 ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia na kilka godzin. Gdy galaretka nie będzie już płynna, tężejąca to wtedy zaczynamy ubijać śnieżki. Śnieżki zalewamy mlekiem i ubijamy do momentu uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodajemy do niej cukier puder oraz zmielony ser. Wystudzoną galaretkę wlewamy do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Herbatniki układamy w prostokątnej foremce. Na nie wylewamy masę, równamy górę. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. Aby wykonać kokosowy wierzch najpierw masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni. Gdy wiórki przestygną to posypujemy nimi wierzch masy serowej.

Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc.

Ciasto śnieżny puch

Łącznie: 20 min + chłodzenie

Składniki :
600 g twarogu sernikowego, zmielonego
4 łyżki cukru pudru
2 śnieżki w proszku
350 ml mleka
2 galaretki cytrynowe
450 ml wrzącej wody
80 g wiórek kokosowych
1 duża łyżka masła
1 duża łyżka cukru
250 g herbatników

Wykonanie:

Galaretki rozpuszczamy w 450 ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia na kilka godzin. Gdy galaretka nie będzie już płynna, tężejąca to wtedy zaczynamy ubijać śnieżki. Śnieżki zalewamy mlekiem i ubijamy do momentu uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodajemy do niej cukier puder oraz zmielony ser. Wystudzoną galaretkę wlewamy do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Herbatniki układamy w prostokątnej foremce. Na nie wylewamy masę, równamy górę. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. Aby wykonać kokosowy wierzch najpierw masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni. Gdy wiórki przestygną to posypujemy nimi wierzch masy serowej.

Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY