Czy warto się zmieniać? Analiza literacka


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko na słodko ...

Tiramisu z malinami *.*
Jedno z najlepszych ciast j...
KULECZKI RAFAELLO:
100g mię...
Lekki i pyszny deser :)
Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
Sernik Straciatella bez pie...
Calineczka

SKŁADNIKI:
-tru...
Mus czekoladowo - śmietanko...
sernik z musem z kiwi
Banalnie proste lody z doda...
Błękitny sernik <3
Pudding bananowy. Przepis p...
Składniki: (proporcje na 2 ...
Kremowa tarta z jagodami Sk...
desery takie śliczne
"Sernik Ametyst

Skład...
Zdrowy sernik straciatella ...
JAGODOWA PANNA COTTA

Skład...
Gorąca czekolada.

Składnik...
kropka216

kropka216 od elew1

Dodane 21.05 o 17:56
Obserwuj

Ciasto Śnieżny puch


Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)

Spód:
ok. 200 g herbatników

Śnieżny puch:
500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka)
3 łyżki cukru pudru
2 Śnieżki (bita śmietana w proszku)
1 szkl mleka
2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe)
500 ml wrzącej wody

Kokosowa posypka:
6 łyżek wiórek kokosowych
1 duża łyżka masła
1 łyżka cukru


Przygotowanie:

Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki.

Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia.

Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą.

Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce.

W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły.

Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

fochild

mój serniczek właśnie chłodzi się w lodówce :) pysznie się zapowiada ^_^ natomiast masę miałam bardzo rzadką i myślałam że nie wyszło, po czym stwierdziłam, że raz kozie śmierć i wlałam ją na herbatniki... 5 minut w lodówce i sernik Ulala! :D mega ;)

 |  15.06 o 17:04  

tola130

zrobilam I niestety przypalilam troche posypke kokosowa. ale uratowam ja cukrem wanil o waniliowym. ogolnie wyszedl mi strasznie rzadki ten puch. ale sprobuje z serkiem macarponne

 |  6.06 o 22:55  

Lady_E

mniam!

 |  4.06 o 18:05  

kokaina

Zrobiłam, spodziewałam się czegoś innego. Efekt końcowy wyszedł ok. Galaretka tylko mi tu nie pasuje. Wiórki -świetny pomysł. Do kawy jest dobre.

 |  4.06 o 0:51  

Czarnastz

Ja zrobiłam ale z sera z wiaderka i może to był błąd nie smakowało mi konsystencja fajna ale smak mi nie podpasowal

 |  31.05 o 12:45  

gutkaciu

Wtedy też wiórki bedą świetnie pasować.

 |  25.05 o 22:12  

gutkaciu

polecam zrobic je bez sztucznej bitej śmietany i galaretek, które zmieniają smak. w zamian użyć śmietankę 30% i żelatynę. jesli ktoś uważa ze to za tluste to zamiast samej śmietany zmieszać ja z jogurtem naturalnym. (moim zdaniem jeszcze smaczniej)

1  |  25.05 o 22:09   Pokaż odpowiedzi

slupik12

ja jutro zrobie mamie :)

 |  24.05 o 20:55   Pokaż odpowiedzi

kaskas12

na pewno wypróbuje! :)

 |  24.05 o 17:33  

Karolinaabuz

Uwielbiam, szybki sprawdzony. Ja robię biszkopt na spód. Do śnieżnego puchu daje galaretkę cytrynową, na śnieżny puch dżem morelowy z biedronki (może być jakikolwiek), na to dopiero kokos. Mniam. Nie wyobrażam sobie bez dżemu. :P

 |  21.05 o 20:47   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: