Więcej zszywek z tablicy

Cheat Day

Sałatka na bazie ryżu, jaje...
....
Pyszny dip serowy
Kotlet z fileta drobiowego ...
Naleśniki budyniowe
Pyszne Przepisy na Zapiekan...
Kurczak po zbójnicku
Kurczak w jogurtowej marynacie
12 Pysznych Przepisów na Do...
filety z kurczaka w sosie p...
Przepis na Lasagne – 12 Pom...
12 Pysznych Przepisów na Sz...
Knedle z mięsem mielonym 28...
Tarta czekoladowa z karmeli...
Naleśniki z pianą
Zapiekanka makaronowa bolog...
Faworki – chrust
Odrywane bułeczki drożdżowe...
Napoleonka bez pieczenia na...
mini pizza :)
ciasto 3 bit... bez pieczen...
Kurczak w pikantnej panierc...
Ciasteczka z patelni
Domowa i Szybka Pizza z Pat...
TOFFIFEE - pyszne ciasto be...
CIASTO SNIKERS SKŁADNIKI NA...

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

Stefanka bez pieczenia Ciasto biały lion Ciasto czekoladowy Kubuś Ciasto snikers TORT CZEKOLADOWY Z MUSEM CZ... Ciasto euforia STEFANKA NA HERBATNIKACH

S... Piernik z kremem orzechowym... STEFANKA NA HERBATNIKACH
domcziixxx

domcziixxx od jagna_

Dodane 3.10 o 2:50 z

ilovebake.pl

Obserwuj

CIASTO SNIKERS SKŁADNIKI NA CIASTO MIODOWE: 400 g

mąki tortowej 80 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 6 łyżek miodu 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 800 ml mleka 1 budyń waniliowy, proszek 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 200 g masła lub margaryny, temp. pokojowa SKŁADNIKI NA WARSTWĘ ORZECHOWĄ: 250 g orzechów, lekko zmielonych 80 g masła 1 1/2 łyżki miodu 1 1/2 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka masy kajmakowej ok. 250 g Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i szybko wyrabiamy. Dzielimy na trzy części i każdą rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej lub papieru. Przekładamy każdą część do formy o wym. 24×24 cm i pieczemy w temp. 180 C przez około 15 min. Trzeci placek pieczemy z wyłożoną na wierzchu warstwą orzechową (wszystkie składniki przekładamy do rondelka i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 5 min). 500 ml mleka podgrzewamy razem z cukrem i masłem, aż do rozpuszczenia składników. W pozostałym mleku rozpuszczamy przesiany proszek budyniowy oraz mąkę. Cały czas mieszając wlewamy zimne mleko do gorącego. Ponownie podgrzewamy do zagotowania masy, cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Owijamy folią i zostawiamy do wystudzenia. Puszkę masy kajmakowej wkładamy do rondelka wypełnionej do połowy wodą i podgrzewamy, aż masa stanie się bardziej płynna. Na dno formy układamy ciasto miodowe, wykładamy krem budyniowy. Następnie drugi blat miodowy i masa kajmakowa. Na koniec warstwa ciasta miodowego z orzechami. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia:*** Ulubione Małe Słodkości Ciasta i ciasteczka +20 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: