Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

...
...
...
...
ORZESZKI NADZIEWANE KREMEM ...
CIASTO SNIKERS

SKŁADNIKI N...
Deser Ptasie Mleczko.

Skła...
Przepyszne babeczki tiramis...
Wilgotna babka kakaowa
Skła...
Gorące smoothie czekoladowo...
Szybki deser bananowy

Skła...
Najprostszy, śmietankowy se...
Szarlotka szybka i łatwa do...
Ciasto z Malteserami, zdecy...
...
EKSPRESOWE CIASTO JOGURTOWE...
TORT TRUFLOWY
Przepis po kl...
...
...
Marchew inaczej

600 g marc...
CIASTO
250 g mąki
150 g zim...
Zapiekanka Z Łososiem I Szp...
...
...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
Wigilijne kapuśniaczki 

Pr...

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

Ciasto czekoladowe z kremem... Stefanka bez pieczenia Ciasto biały lion Ciasto czekoladowy Kubuś Ciasto snikers TORT CZEKOLADOWY Z MUSEM CZ... Ciasto euforia STEFANKA NA HERBATNIKACH

S... Piernik z kremem orzechowym...
jagna_

jagna_

Dodane 30.09 o 13:40 z

ilovebake.pl

Obserwuj

CIASTO SNIKERS


SKŁADNIKI NA CIASTO MIODOWE:

400 g mąki tortowej
80 g masła lub margaryny
1/3 szklanki cukru
6 łyżek miodu
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY:

800 ml mleka
1 budyń waniliowy, proszek
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka mąki pszennej
200 g masła lub margaryny, temp. pokojowa
SKŁADNIKI NA WARSTWĘ ORZECHOWĄ:

250 g orzechów, lekko zmielonych
80 g masła
1 1/2 łyżki miodu
1 1/2 łyżki cukru
DODATKOWO:

1 puszka masy kajmakowej ok. 250 g

Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i szybko wyrabiamy. Dzielimy na trzy części i każdą rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej lub papieru. Przekładamy każdą część do formy o wym. 24×24 cm i pieczemy w temp. 180 C przez około 15 min. Trzeci placek pieczemy z wyłożoną na wierzchu warstwą orzechową (wszystkie składniki przekładamy do rondelka i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 5 min).

500 ml mleka podgrzewamy razem z cukrem i masłem, aż do rozpuszczenia składników. W pozostałym mleku rozpuszczamy przesiany proszek budyniowy oraz mąkę. Cały czas mieszając wlewamy zimne mleko do gorącego. Ponownie podgrzewamy do zagotowania masy, cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Owijamy folią i zostawiamy do wystudzenia.

Puszkę masy kajmakowej wkładamy do rondelka wypełnionej do połowy wodą i podgrzewamy, aż masa stanie się bardziej płynna.

Na dno formy układamy ciasto miodowe, wykładamy krem budyniowy. Następnie drugi blat miodowy i masa kajmakowa. Na koniec warstwa ciasta miodowego z orzechami. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:
słodkości ❤ słodkości Mojeee Pyszności +20 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: