Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Sernik oreo
sosy na grilla
sosy
Zupa gulaszowa-szybka wersja
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Czekoladowo-piernikowa rozkosz
CIASTO BEZ PIECZENIA W 10 M...
Kurczak na piwie (link w ko...
ZAPIEKANKA Z CUKINII I SOS ...
ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE
Składniki: ciasto na pizze:...
Ciasto budyniowe bez piecze...
Milky Way bez pieczenia. Sk...
Puszysta chmurka. Składniki...
Ciasto. Spód: 6 białek 160 ...
Ciasto krówka budyniowa na ...
Penne z kurczakiem w pikant...
Składniki na sajgonki z kis...
Lany chrust
Faworki na piwie + 5 zasad ...
Ciasto inspirowane batoniki...
Ciasto z bananami, super ła...
Placuszki z chia
Dietetyczne kokosanki-owsianki
Owsiane fit ciasteczka :) B...
FIT omlet z warzywami! Prze...

Więcej zszywek ze źródła

www.slodkastrona.com

... Wielkanocne Babeczki - Gnia... Babeczki z Kremem z Białej ... Kokosowe Muffinki - Babeczk... Wielkanocne Kruche Babeczki... Wielkanocne Kruche Babeczki... Prosta Babka na Oleju Siost... Najlepsza Babka Piaskowa - ... Wilgotna Babka z Mlekiem Sk...

Ciasto.

Spód: 6 białek 160 g cukru pudru 180 g migdałów (zmielonych) 40 g kakao 100 g gorzkiej czekolady Mus: 6 żółtek 700 ml śmietanki kremówki 36% (mocno schłodzonej) 100 g masła 250 g białej czekolady ok. 100 g płatków migdałów Przygotowanie: Tortownice (średnica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Białka ubijamy, a następnie powoli, partiami dodajemy cukier puder. Zmieniamy obroty miksera na najniższe i powoli wsypujemy zmielone migdały, startą na małych oczkach czekoladę oraz kakao. Delikatnie mieszamy do połączenia składników i powstałą masę wykładamy na dno formy. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni (do "suchego patyczka"). Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Mus: W kąpieli wodnej podgrzewamy ok. 100 ml śmietanki kremówki wraz z 6 żółtkami ciągle mieszając do momentu lekkiego zgęstnienia masy. Zdejmujemy z ognia dodajemy pokrojone masło, połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia wszystkich składników. Pozostawiamy do całkowitego schłodzenia. Następnie pozostałą część śmietanki ubijamy i bardzo powoli dodajemy zimną śmietankę z białą czekoladą - delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstały mus wylewamy na czekoladowy spód (w tortownicy z obręczą). Ciasto pozostawiamy na całą noc w lodówce.Po tym czasie górę ciasta posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Placki i torty Jedzonko PySzNe :))) Kuchnia +14 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: