Więcej zszywek z tablicy

Makowce

Tort "Norka kreta"...
Ciasto trójwarstwowe

Торт ...
Ciasto miodowe z kwaśną śmi...
Paleo morelowe ciasto z mak...
Ciasto morelowe makowe

Moh...
Ciasto z makiem i figami

F...
Makowo-cytrynowe ciasto
Zit...
Jabłkowo makowy tort z cyna...
Ciasto z makiem, orzechami ...
jarecka

jarecka

Dodane 19.07 o 23:25
Obserwuj
Ciasto trójwarstwowe

Торт "Трехслойный"

1 jajko
 100 g kwaśnej śmietany
 2 łyżki stołowe cukru
  proszek do pieczenia
 3 łyżki mąki

Nadzienie:

  - ½ szklanki rodzynek
  - ½ szklanki maku
  - ¾ szklanki orzechów

Krem:

- 200 g masła
- 1 szklanka cukru
- 3 żółtka 
50 g mleka

Najpierw zalewam wrzątkiem rodzynki i mak. 
W misce ubijam jajko, cukier i śmietanę mikserem. Następnie dodaję proszek do pieczenia i mąkę.

 Ciasto dzielę na 3 części i do jednej dodaję rodzynki, do drugiej orzechy do trzeciej mak. Piekę ciasto preez 30 min. do suchej zapałki.

Krem

 W garnku rozpuszczam żółtka, cukier i mleko na małym ogniu.  Mieszankę należy stale mieszać, ponieważ zaczyna się szybko palić. Po około 10 minutach gęstnieje i staje się lepka. Lepiej jest wziąć garnek z nieprzywierającą powłoką.  Kiedy zagęszczona masa nieco ostygnie, dodaje się zmiękczone masło i ubija ją mikserem. Następnie wkładam go do lodówki na 20 minut.

Na talerzu kładę ciasto i smaruję je kremem za pomocą łopatki silikonowej. Sklejam krążki ciasta, smaruję boki i wierzch.
 U mnie tortownica o średnicy 26 cm. więc krążki wyszły cienkie. W takim wypadku można podwoić ilość produktów i zrobić np. 5-6 krążków. Przed przełożeniem ciasta kremem krążki TRZEBA nasączyć syropem cukrowym lub inną według uznania esencją. Ozdobić

Ciasto trójwarstwowe


Торт "Трехслойный"

1 jajko
100 g kwaśnej śmietany
2 łyżki stołowe cukru
proszek do pieczenia
3 łyżki mąki

Nadzienie:

- ½ szklanki rodzynek
- ½ szklanki maku
- ¾ szklanki orzechów

Krem:

- 200 g masła
- 1 szklanka cukru
- 3 żółtka
50 g mleka

Najpierw zalewam wrzątkiem rodzynki i mak.
W misce ubijam jajko, cukier i śmietanę mikserem. Następnie dodaję proszek do pieczenia i mąkę.

Ciasto dzielę na 3 części i do jednej dodaję rodzynki, do drugiej orzechy do trzeciej mak. Piekę ciasto preez 30 min. do suchej zapałki.

Krem

W garnku rozpuszczam żółtka, cukier i mleko na małym ogniu. Mieszankę należy stale mieszać, ponieważ zaczyna się szybko palić. Po około 10 minutach gęstnieje i staje się lepka. Lepiej jest wziąć garnek z nieprzywierającą powłoką. Kiedy zagęszczona masa nieco ostygnie, dodaje się zmiękczone masło i ubija ją mikserem. Następnie wkładam go do lodówki na 20 minut.

Na talerzu kładę ciasto i smaruję je kremem za pomocą łopatki silikonowej. Sklejam krążki ciasta, smaruję boki i wierzch.
U mnie tortownica o średnicy 26 cm. więc krążki wyszły cienkie. W takim wypadku można podwoić ilość produktów i zrobić np. 5-6 krążków. Przed przełożeniem ciasta kremem krążki TRZEBA nasączyć syropem cukrowym lub inną według uznania esencją. Ozdobić

Polubili: TathianaSmith
Zszywka przypięta także na tablicach:
Wnętrza
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: