Więcej zszywek z tablicy

deser

Ciasto Twix bez pieczenia! ...
JAGLANE BOUNTY
Co trzeba mi...
Fit sernik z serków wiejskich
Bananowo-jaglankowe brownie
Brzoskwiniowy sernik na zim...
sernik na zimno z białą cze...
Tarta z malinami
Sernik z mascarpone i malin...
Sernik na zimno z serków ho...
Ciasto w 5 minut, czyli ban...
Domowe ciasto Milky Way bez...
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIE...
dietetyczny sernik :) cała ...
TĘCZOWA BABKA GALARETKOWA
wiolka0395

wiolka0395

Dodane 2.08 o 9:17
Obserwuj
Ciasto w 5 minut, czyli banoffee pie – 250g herbatników (duża paczka) – 400 g gotowej masy kajmakowej (1 puszka) – 4 banany – 500ml śmietanki 36% – 2 łyżki cukru pudru – 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Herbatniki kruszymy lub mielimy na drobny pył. Do miski wsypujemy zmielone herbatniki i masę kajmakową. Dobrze mieszamy, do połączenia składników i przekładamy do tortownicy – tortownica o średnicy 24cm. Dociskamy masę. Banany obieramy i przekrajamy na połówki. Układamy połówki bananów na około, na spodzie z herbatników. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywna masę – należy uważać, żeby śmietanki nie przebić, bo inaczej zrobi się nam masło ;P Ubitą kremówkę wykładamy na banany, wyrównujemy masę. Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach bezpośrednio na kremówkę. Najlepiej ciasto wstawić na min 1 h do lodówki, ale śmiało można kroić od razu.

Ciasto w 5 minut, czyli banoffee pie – 250g herbatników

(duża paczka) – 400 g gotowej masy kajmakowej (1 puszka) – 4 banany – 500ml śmietanki 36% – 2 łyżki cukru pudru – 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Herbatniki kruszymy lub mielimy na drobny pył. Do miski wsypujemy zmielone herbatniki i masę kajmakową. Dobrze mieszamy, do połączenia składników i przekładamy do tortownicy – tortownica o średnicy 24cm. Dociskamy masę. Banany obieramy i przekrajamy na połówki. Układamy połówki bananów na około, na spodzie z herbatników. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywna masę – należy uważać, żeby śmietanki nie przebić, bo inaczej zrobi się nam masło ;P Ubitą kremówkę wykładamy na banany, wyrównujemy masę. Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach bezpośrednio na kremówkę. Najlepiej ciasto wstawić na min 1 h do lodówki, ale śmiało można kroić od razu.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia i gotowanie Omnomnom na słodko kuchnia Ciasta +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: