Jeden z męczenników czasu wojny - charakterystyka Rudego


Więcej zszywek z tablicy

słodko

Sernik piernikowy
Sernik japoński-bajecznie l...
Mini szarlotki na cieście f...
Sernik bananowy na spodzie ...
Sernikobrownie z malinami :...
Kruche ciasto z mlecznym bu...
Ekspresowe Ciasteczka Śnież...
Ciasto KINDER BUENO bez pie...
ok. 200g herbatników
Przepyszne ciasto "Jam...
bananowe ciasto bez pieczen...
Ciasto Kinder Bueno bez pie...
Mus malinowy do tortu
KINDER SCHOKO BONS BEZ PIEC...
Domowe ciasto Milky Way bez...
Ciasto w 5 minut, czyli ban...
Trufle z masłem orzechowym
Mini szarlotki na cieście f...
Domowe ciasto Kinder Bueno ...
Rafaelo z ryzu przepis: 2 w...
BLACK VELVET CAKE z serkiem...
Sernik na zimno z mascarpon...
Sernik na zimno z truskawka...
Ciasto rafaello bez pieczen...
Ciasto z truskawkami i budy...
Sernikowe placuszki bez sma...
adaarktosa

adaarktosa

Dodane 6.08 o 9:22
Obserwuj
Ciasto w 5 minut, czyli banoffee pie – 250g herbatników (duża paczka) – 400 g gotowej masy kajmakowej (1 puszka) – 4 banany – 500ml śmietanki 36% – 2 łyżki cukru pudru – 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Herbatniki kruszymy lub mielimy na drobny pył. Do miski wsypujemy zmielone herbatniki i masę kajmakową. Dobrze mieszamy, do połączenia składników i przekładamy do tortownicy – tortownica o średnicy 24cm. Dociskamy masę. Banany obieramy i przekrajamy na połówki. Układamy połówki bananów na około, na spodzie z herbatników. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywna masę – należy uważać, żeby śmietanki nie przebić, bo inaczej zrobi się nam masło ;P Ubitą kremówkę wykładamy na banany, wyrównujemy masę. Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach bezpośrednio na kremówkę. Najlepiej ciasto wstawić na min 1 h do lodówki, ale śmiało można kroić od razu.

Ciasto w 5 minut, czyli banoffee pie – 250g herbatników

(duża paczka) – 400 g gotowej masy kajmakowej (1 puszka) – 4 banany – 500ml śmietanki 36% – 2 łyżki cukru pudru – 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Herbatniki kruszymy lub mielimy na drobny pył. Do miski wsypujemy zmielone herbatniki i masę kajmakową. Dobrze mieszamy, do połączenia składników i przekładamy do tortownicy – tortownica o średnicy 24cm. Dociskamy masę. Banany obieramy i przekrajamy na połówki. Układamy połówki bananów na około, na spodzie z herbatników. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywna masę – należy uważać, żeby śmietanki nie przebić, bo inaczej zrobi się nam masło ;P Ubitą kremówkę wykładamy na banany, wyrównujemy masę. Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach bezpośrednio na kremówkę. Najlepiej ciasto wstawić na min 1 h do lodówki, ale śmiało można kroić od razu.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: