Więcej zszywek ze źródła

www.ofeminin.pl

jagodowy bez pieczenia .... Ciasto "trzęsienie zie... Pies to najlepszy przyjacie... ...... Ta Kraina Lodu mieści się w... ... Ciasto z masą krówkową - bł... Kurczak w parmezanie
jarecka

jarecka

Dodane 11.12 o 12:03 z

www.ofeminin.pl

Obserwuj

Ciasto z masą krówkową - błyskawicznie i bez pieczenia


- 10 paczek zwykłych herbatników

- krem karpatka (trzeba go wykonać według przepisu - potrzebne będzie mleko)

- śmietanka 30% (na bitą śmietanę)

- puszka z masą krówkową (można też kupić puszkę mleka skondensowanego słodzonego i gotować ją, zamkniętą i zanurzoną w wodzie, przez ok. 3,5 godziny na wolnym ogniu)

W blaszce układamy herbatniki, wykładamy na nie część kremu karpatka i rozprowadzamy na nich masę krówkową. Znów układamy krakersy i przykrywamy je bitą śmietaną. Ciasto wkładamy do lodówki.

Ciasto z masą krówkową i herbatnikami najlepiej podawać na drugi dzień od przygotowania, aby twarde krakersy zdążyły trochę nasiąknąć masą i zmieknąć. Takie ciasto nazywa się też często ciastem 3-bit. Wierzch placka można posypać startą czekoladą lub prażonymi migdałami.

Ciasto z masą krówkową można przygotowywać na różne sposoby, gotową masę karpatkową zastępując masą budyniową:
Masa budyniowa:

Składniki:

- 1 szklanka mąki

- 1 szklanka cukru

- 2 jajka

- 3 szklanki mleka

- 1 kostka margaryny

Mleko zagotować i rozpuścić w nim margarynę. W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem, następnie stopniowo dodawać do nich mąkę. Masę powoli wlewać na gotujące się mleko, ciągle mieszając. Masa powinna przybrać konsystencję budyniu.

Ciasto z masą krówkową można również dowolnie urozmaicać, na warstwie krówkowej układając kawałki owoców (banany).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
pyszczek06
olgidaa_
Evelax
Weronka1995
owieczka126p
patusiaczek13
spain
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY