kawka1

kawka1

Dodane 27.04 o 23:45
Obserwuj
Ciasto z masą krówkową - PrzyslijPrzepis.pl

60min

Składniki
duża paczka biszkoptów
2 budynie waniliowe
2 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru
400 ml śmietany 30%
2 x zagęstnik do śmietany
3 łyżki cukru pudru
masa krówkowa:
3/4 kostki masła roślinnego
200 gram krówek (ok. 20 sztuk w przypadku małych cukierków)
1 łyżka masła
5 łyżek mleka
Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto z masą krówkową

1. Na dnie tortownicy układamy szczelnie połowę paczki biszkoptów (można je nasączyć ale nie jest to konieczne). Warstwę budyniową wykonujemy w ten sposób, że gotujemy gęsty budyń z mlekiem i cukrem i następnie studzimy. Polecam umieścić warstwy odwrotnie niż na zdjęciu gdyż wtedy ciasto będzie się lepiej kroić. A więc: biszkopty, masa krówkowa, warstwa budyniu, biszkopty i bita śmietana.
Aby przygotować masę krówkową należy odłożyć 3-4 krówki jeśli ktoś ma ochotę polać nimi wierzch ciasta. Pozostałe krówki rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem mleka i łyżki masła. Studzimy. Masło roślinne ucieramy mikserem i partiami dodajemy rozpuszczone krówki, miksujemy na gładką masę (cukier nie jest potrzebny).
Aby przygotować bitą śmietanę trzeba bardzo dobrze schłodzić śmietanę 30%. Ubijamy ją z cukrem pudrem i na koniec dodajemy zagęstnik. Wierzch ciasta (warstwę śmietanową) można udekorować polewą wykonaną poprzez rozpuszczenie na ogniu odłożonych krówek.

Porady
Przyżądzaj zgodnie z przepisem a wyjdzie bardzo dobry.

Ciasto z masą krówkową - PrzyslijPrzepis.pl



60min

Składniki
duża paczka biszkoptów
2 budynie waniliowe
2 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru
400 ml śmietany 30%
2 x zagęstnik do śmietany
3 łyżki cukru pudru
masa krówkowa:
3/4 kostki masła roślinnego
200 gram krówek (ok. 20 sztuk w przypadku małych cukierków)
1 łyżka masła
5 łyżek mleka
Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto z masą krówkową

1. Na dnie tortownicy układamy szczelnie połowę paczki biszkoptów (można je nasączyć ale nie jest to konieczne). Warstwę budyniową wykonujemy w ten sposób, że gotujemy gęsty budyń z mlekiem i cukrem i następnie studzimy. Polecam umieścić warstwy odwrotnie niż na zdjęciu gdyż wtedy ciasto będzie się lepiej kroić. A więc: biszkopty, masa krówkowa, warstwa budyniu, biszkopty i bita śmietana.
Aby przygotować masę krówkową należy odłożyć 3-4 krówki jeśli ktoś ma ochotę polać nimi wierzch ciasta. Pozostałe krówki rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem mleka i łyżki masła. Studzimy. Masło roślinne ucieramy mikserem i partiami dodajemy rozpuszczone krówki, miksujemy na gładką masę (cukier nie jest potrzebny).
Aby przygotować bitą śmietanę trzeba bardzo dobrze schłodzić śmietanę 30%. Ubijamy ją z cukrem pudrem i na koniec dodajemy zagęstnik. Wierzch ciasta (warstwę śmietanową) można udekorować polewą wykonaną poprzez rozpuszczenie na ogniu odłożonych krówek.

Porady
Przyżądzaj zgodnie z przepisem a wyjdzie bardzo dobry.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
kaskazyta
kara8909
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY