Więcej zszywek ze źródła

omgchocolatedesserts.com

No Bake Strawberry Jello La... .... kurczak z avocado ... Tort z truskawkami ,pewnie ... Ciasto z musem z czekolady ... ciastka mumie Wrapsy z kurczakiem i awokado Blueberry muffins *_*

Ciasto z musem z czekolady mlecznej i białej przepis ang.

[klik]

Składniki

Na ciasto :
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady (
posiekane )
4 duże jajka (o temperaturze pokojowej )
1/3 szklanki cukru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/2 kostki masła ( o temperaturze pokojowej)

Mus czekoladowy:
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady (
posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki chłodnej wody

Na Biały mus czekoladowy:
210 gr Wysokiej jakości białej czekolady ( posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżka zimnej wody

Rozgrzej piekrnik do 180 stopni. Okrągłą foremkę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie połóż okrągłą foremkę na nieco większej brytfance
(ciasto ma się piec w kąpieli wodnej tak żeby boki ciasta nie były suche)i nalej do tej większej około 3 cm wrzątku. Rozpuść 300 gr czekolady w miseczce nad wrzątkiem lub w mikrofalówce. W misce ubij mikserem białka z 1/3 cukru na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj prędkość i ubijaj aż ubite białka będą puszyste i sztywne. Następnie dodaj resztę cukru, sól i wanilię. Kontynuuj mieszanie do czasu aż cały cukier się rozpuści a masa będzie lśniąca.Mikserem połącz rozpuszczone masło z czekoladądodaj żółtka. Do czekoladowej masy wlej połowę ubitych białek, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie dodaj resztę. Należy pamiętać aby dobrze wymieszać cieższe ciasto z dna miski z białkami.Wlej ciasto do foremki i piecz w piekarniku przez około
26-28 minut (sprawdż wykałaczką czy ciasto przylega). Po upieczeniu wyjmij ciasto do przestygnięcia w temperaturze pokojowej a następnie chłodne ciasto włóż do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmij ciasto, nożem
przejedź krawędzie i ściągnij pierścień tortownicy. Ciasto wyłóż na talerz. Pierścień tortownicy nałóż na ciasto tak żeby póżniej uformować warstwy pianki.

Mus czekoladowy:
Umieścić 300gr wysokiej jakości czekolady półsłodkiej (posiekanej) w misce żaroodpornej. W małym naczyniu rozpuść 1 łyżeczkę żelatyny bez w 2 łyżkach zimnej wody.
Podgrzej 1/2 szklanki śmietany kremówki do wrzenia i
wlej ją na posiekaną czekoladę, wymieszaaj ją delikatnie, aż masa będzie gładka i czekolada się całkowicie rozpuści. Jeśli czekolada nie będzie się
topić podgrzej ją na małym ogniu.Podgrzej w kąpieli wodnej żelatynę z wodą i mieszaj do
czasu kiedy znikną grudki. Następnie dodaj żelatynę do
rozpuszczonej czekolady. Ubij pozostałą szklankę śmietany do czasu uzyskania pianki. Czekoladowa masa nie może zawierać grudek a jej temperatura nie może przkraczać 20 stopni C żeby nieroztopić bitej śmietany. Wymieszaj czekoladę z śmietaną powoli za pomocą drewnianej łyżki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Ksiaze

Jest fantastyczne przepyszne

22.10 o 19:27    | 

sahaja

www.gotowanie-inspiruje.blogspot.com / Zapraszam serdecznie :)

3.10 o 20:53    | 

sahaja

www.gotowanie-inspiruje.blogspot.com Zapraszam :)

2.10 o 15:07    | 

hhdchdhd

jadla taki u kolezanki i powiem pycha chcialam przepis ale ona go kupila no wiec wrescie mam go dzieki

2.10 o 8:03      1  | 

klaudynka222098

mniam...

1.10 o 10:39       | 

Agnes_Badowska

No zrobienie takiego ciasta to koszt około 23 zł...ale z drugiej strony to cała tortownica i bez chemii i okropnych jajek takich jak dają w piekarniach.

28.09 o 10:15    |  1

poziomeczka

wyglada oblednie!!!! ale strasznie drogo :/

28.09 o 9:00       |  1

klaudynka222098

nniam...

26.09 o 20:06       | 

pongo1

mój ulubiony!!

25.09 o 19:59       | 

patelenka

wygląda obłędnie!

22.09 o 10:14    | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
appler
Kasiektasiek
Lechita
inka_93
Sassy
anedzia4
polishgirl13
Selona
lidka1997
lucjanos

oraz 480 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY