Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Cz.2 listy 75 pomysłów na o...
Pomysły na obiad dla rodzin...
Nadziewane bagietki.
Pączki cynamonowe

Przepis ...
Karpatka nietypowa

Przepis...
Zapiekanka z ziemniaków z w...
Sernik Poema di Caffe
Przep...
KIEŁBASKA + MAKARON

1. Pod...
Proziaki

Przepis po klikni...
Cukierki "ptasie mlecz...
GORĄCA CZEKOLADA W 10 MINUT...
Kruche krówki czekoladowe

...
Grzanki z mozzarellą
Sernik bananowy na spodzie ...
Torcik ziemniaczano-brokuło...
piankowiec
Pieczone pączki, czyli pącz...
Serowe bułeczki – pyszne i ...
Słodkie kulki dla dbających...
Czekoladowy krem na bazie ś...
PIZZA INACZEJ – KĄSKI PIZZY...
coś na śniadanie
Roladki z kurczakiem, sałat...
Najlepsze calzone czyli piz...
Czekoladowy mus z Baileys

...
chlebowe przekąski (czosnko...
marisenna

marisenna od bonjourEsther

Dodane 6.10 o 19:41
Obserwuj
Ciasto z trzech składników
4 jajka
160 g białej czekolady
160 g serka homogenizowanego (gęstego)

Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Przygotuj okrągłą foremkę o średnicy 21 cm. Z papieru do pieczenia wytnij koło o średnicy 21 cm i wyłóż nim dno formy. Wytnij również pasek o szerokości i długości, natłuść go olejem i natłuszczoną stroną wyłóż rant formy.
Rozdziel białka od żółtek. Białka przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i zostaw do ostygnięcia.
W tym czasie ubij białka jajek na sztywną pianę.
Do czekolady dodaj serek i wymieszaj razem.
Następnie dodaj żółtka i ponownie wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj 1/3 piany z białek, wymieszaj delikatnie, ale dokładnie. W dwóch turach dodaj resztę białek mieszając za każdym razem dokładnie.
Masę wlej do przygotowanej formy. Delikatnie uderz nią 2-3 razy o blat, żeby pozbyć się pęcherzyków powietrza.
Ustaw formę na blasze z piekarnika. Do blachy nalej gorącą wodę, tak aby pokryła dno. Wstaw do piekarnika.
Piecz 15 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie obniż temperaturę do 160 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w środku na kolejne 15 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i ustaw na kratce do studzenia ciasta, aby całkowicie ostygło.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Ciasto z trzech składników

4 jajka
160 g białej czekolady
160 g serka homogenizowanego (gęstego)

Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Przygotuj okrągłą foremkę o średnicy 21 cm. Z papieru do pieczenia wytnij koło o średnicy 21 cm i wyłóż nim dno formy. Wytnij również pasek o szerokości i długości, natłuść go olejem i natłuszczoną stroną wyłóż rant formy.
Rozdziel białka od żółtek. Białka przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i zostaw do ostygnięcia.
W tym czasie ubij białka jajek na sztywną pianę.
Do czekolady dodaj serek i wymieszaj razem.
Następnie dodaj żółtka i ponownie wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj 1/3 piany z białek, wymieszaj delikatnie, ale dokładnie. W dwóch turach dodaj resztę białek mieszając za każdym razem dokładnie.
Masę wlej do przygotowanej formy. Delikatnie uderz nią 2-3 razy o blat, żeby pozbyć się pęcherzyków powietrza.
Ustaw formę na blasze z piekarnika. Do blachy nalej gorącą wodę, tak aby pokryła dno. Wstaw do piekarnika.
Piecz 15 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie obniż temperaturę do 160 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w środku na kolejne 15 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i ustaw na kratce do studzenia ciasta, aby całkowicie ostygło.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy pysznosci :) papu Osłódź sobie życie +123 innych
Zgłoś naruszenie

victoria17

robiłam i wyszło pyszne tylko szkoda że tak mało :)

 |  9.11 o 17:07  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: