Więcej zszywek z tablicy

Ciasto

focaccia con la zucca
condensed milk and coconut
coconut bar
Domowe drożdżówki z truskaw...
Ciasto:

2 i 1/2 szklanki m...
sernik na zimno z białą cze...
Kopiec kreta z truskawkami ...
ciasta siostry anastazji ma...
Ciasto
KRUCHE MAŚLANE CIASTO Z MAS...
Tarta z borówkami
Ciasto krówka budyniowa na ...
Ciasto 3 Bit – ciasto bez p...
Szarlotka z połówkami jabłe...
Ciasto biszkoptowe z truska...
Zdrowe czekoladowe ciasto
Daktylowe ciasto świąteczne...
Fenomenalne ciasto ze śliwkami
Zakázaný tvarohový koláč
Ciasto z jabłkami
Wilgotne FIT brownie z bana...
Leichte Low Carb Kuchen &am...
Ciasto kakaowo – kokosowe z...
Ciasto czekoladowe bez cukr...
ciasto z kremem bostońskim
BEZGLUTENOWE CIASTO KOKOSOWE
Yzaba

Yzaba

Dodane 21.07 o 15:08
Obserwuj
Ciasto:

2 i 1/2 szklanki mąki( użyłam pół na pół z mąką orkiszową jasną)
250g masła
200g waniliowego serka homogenizowanego
2/3 szklanki cukru pudru( użyłam zwykłego cukru;)
4 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

7- 8 dużych jabłek       
cynamon
cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 1800C. Blaszkę około 20x30cm* posmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.

Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostki masło i rozdrobnić rękoma, rozcierając razem z mąką, do uzyskania kruszonki. Następnie dodać serek homogenizowani i dość szybko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną trochę większą).
Większą część rozwałkować i przełożyć na dno blachy( lub dysk ciasta ułożyć w foremce i rękoma rozprowadzić masę na całą blaszkę). Na ciasto wyłożyć połówki jabłek( rozcięciem do dołu), posypać obficie cynamonem. Mniejszą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Górę jabłecznika nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża. Piec około 55-60 minut. Przestudzone posypać cukrem pudrem( ja oprószyłam również odrobiną cynamonu).

Smacznego

Ciasto:


2 i 1/2 szklanki mąki( użyłam pół na pół z mąką orkiszową jasną)
250g masła
200g waniliowego serka homogenizowanego
2/3 szklanki cukru pudru( użyłam zwykłego cukru;)
4 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

7- 8 dużych jabłek       
cynamon
cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 1800C. Blaszkę około 20x30cm* posmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.

Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostki masło i rozdrobnić rękoma, rozcierając razem z mąką, do uzyskania kruszonki. Następnie dodać serek homogenizowani i dość szybko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną trochę większą).
Większą część rozwałkować i przełożyć na dno blachy( lub dysk ciasta ułożyć w foremce i rękoma rozprowadzić masę na całą blaszkę). Na ciasto wyłożyć połówki jabłek( rozcięciem do dołu), posypać obficie cynamonem. Mniejszą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Górę jabłecznika nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża. Piec około 55-60 minut. Przestudzone posypać cukrem pudrem( ja oprószyłam również odrobiną cynamonu).

Smacznego

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie Ulubione Słodycze kuchnia +26 innych
Zgłoś naruszenie

Aga490

a ciasto bez jajek?

 |  24.07 o 11:29   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: