Więcej zszywek z tablicy

Slodko

Babka cytrynowa ze śmietaną
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
Malinowiec (bez pieczenia)
Ciasto serowe z wiśniami, w...
Banoffee Pie [tortownica o ...
Ciasto:

400 g maki

5 lyzk...
Fit szarlotka!
Red Velvet Brownies
kanna

kanna od ancys1984

Dodane 11.04 o 14:32
Obserwuj
Ciasto:

400 g maki

5 lyzki cukru pudru

200 g miekkiego masla lub margaryny

2 zoltka

1 lyzka przyprawy do piernika

3 lyzki kakao

1 lyzka smalcu (sprawdzony patent, ktory stosowala moja babcia aby ciasto bylo kruche)

1 lyzka smietany 18 %

Masa serowa:

1 kg twarogu sernikowego z wiaderka

130 g cukru

50 g margaryny (miekkiej)

40 g budyniu waniliowego

200 g smietanki kremowki

4 jaja

2 bialka (ktore zostaly z ciasta)

2 lyzki dzemu pomaranczowego firmy Stovit

niewielka ilosc cukru pudru (do oproszenia wierzchu ciasta)

Wszystkie skladniki ze soba mieszamy, recznie zagniatamy kruche ciasto. Wkladamy na minimum 1 godzine do zamrazalnika lub lodowki. Nastepnie scieramy wieksza czesc ciasto na tarce o grubych oczkach na wysmarowana tluszczem foremke, lekko dociskamy palcami. Piec 15 minut w temp. 180 stop
W tym czasie twarog sernikowy, cukier, margaryne oraz budyn miksujemy. Caly czas miksujac wlewamy do masy cienkim strumieniem smietanke i dodajemy stopniowo po 1 jajku. Pod koniec dodajemy dzem pomaranczowy lub ewentualnie starta skorke z 1/2 pomaranczy. Mieszamy do uzyskania gladkiej i kremowej konsystencji. Mase rozprowadzamy na podpieczonym, piernikowym spodzie. Pozostala czesc kruchego ciasta wyjmujemy z zamrazalnika i na scieramy na tarce, ktorymi stopniowo posypujemy wierzch sernika.

Ciasto pieczemy w temp. 170°C (bez termoobiegu) okolo 60 – 70 minut, pod koniec (ok. 55 min) pieczenia zmniejszamy temp. do 130 stopni.. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika okolo 20-25 minut. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Ciasto:


400 g maki

5 lyzki cukru pudru

200 g miekkiego masla lub margaryny

2 zoltka

1 lyzka przyprawy do piernika

3 lyzki kakao

1 lyzka smalcu (sprawdzony patent, ktory stosowala moja babcia aby ciasto bylo kruche)

1 lyzka smietany 18 %

Masa serowa:

1 kg twarogu sernikowego z wiaderka

130 g cukru

50 g margaryny (miekkiej)

40 g budyniu waniliowego

200 g smietanki kremowki

4 jaja

2 bialka (ktore zostaly z ciasta)

2 lyzki dzemu pomaranczowego firmy Stovit

niewielka ilosc cukru pudru (do oproszenia wierzchu ciasta)

Wszystkie skladniki ze soba mieszamy, recznie zagniatamy kruche ciasto. Wkladamy na minimum 1 godzine do zamrazalnika lub lodowki. Nastepnie scieramy wieksza czesc ciasto na tarce o grubych oczkach na wysmarowana tluszczem foremke, lekko dociskamy palcami. Piec 15 minut w temp. 180 stop
W tym czasie twarog sernikowy, cukier, margaryne oraz budyn miksujemy. Caly czas miksujac wlewamy do masy cienkim strumieniem smietanke i dodajemy stopniowo po 1 jajku. Pod koniec dodajemy dzem pomaranczowy lub ewentualnie starta skorke z 1/2 pomaranczy. Mieszamy do uzyskania gladkiej i kremowej konsystencji. Mase rozprowadzamy na podpieczonym, piernikowym spodzie. Pozostala czesc kruchego ciasta wyjmujemy z zamrazalnika i na scieramy na tarce, ktorymi stopniowo posypujemy wierzch sernika.

Ciasto pieczemy w temp. 170°C (bez termoobiegu) okolo 60 – 70 minut, pod koniec (ok. 55 min) pieczenia zmniejszamy temp. do 130 stopni.. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika okolo 20-25 minut. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:

jedzonka

Przepisy

Przepisy

słodkości

+21 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: