Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.cukrowawrozka.pl

Sernik strawberry milkshake Sernik z malinowym puree Tarta gruszkowa z kremem Milk crumb cupcakes Cookies and cream pudding -... Krem Rafaello Sernik Blueberry Milkshake Ciasteczka owsiankowe Babeczki z mleczną kruszonką
Canis

Canis

Dodane 28.08 o 14:49 z

www.cukrowawrozka.pl

Obserwuj

Cookies and cream pudding – deser ciasteczkowy

Na 3 spore porcje:

Spód:
4 pokruszone ciasteczka Oreo

Warstwa budyniowa:
1 opakowanie budyniu śmietankowego (użyłam śmietankowego z dodatkiem białej czekolady, Gellwe)
1/2 l mleka
4 pokruszone ciasteczka Oreo
50 ml śmietanki kremówki 30 lub 36%

Mus:
200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36%
2 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki cukru pudru
2 pokruszone ciasteczka Oreo
Na dno 3 pucharków wsypujemy okruszki z 4 ciasteczek.

Budyń przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Jeśli należy dodać cukier, oczywiście do dodajemy. Studzimy go do temperatury pokojowej.
Po wystygnięciu miksujemy z 50 ml śmietanki kremówki i przelewamy do pucharków.

200 ml śmietanki na mus ubijamy na sztywno, pod koniec dodając przesiany cukier puder.
Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach chłodnej wody. Kiedy napęcznieje, podgrzewamy ją do rozpuszczenia (króciutko, nie może się zagotować!) i stopniowo dolewamy do śmietany, miksując. Masa lekko oklapnie, ale pojawią się w niej pęcherzyki powietrza. Odstawiamy mus do lodówki, aż zacznie tężeć. Po kilkunastu minutach, gdy masa wyraźnie zacznie tężeć, rozsmarowujemy ją na warstwie budyniowej i pucharki wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Żeby nie było wątpliwości, co to za smak, możemy udekorować desery dodatkowo pokruszonymi ciastkami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Nata0
tymbark3025
K716
blondigirlxp
Sweetheart_Lovely
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY