Cordon Bleu z kurczaka
Składniki:
4 filety z kurczaka bez polędwiczek
4 plastry szynki
4 plastry żółtego sera lub słupki
2 łyżki mąki
1 jajko L
bułka tarta
sól
masło ghee do smażenia
Wykonanie:
filety cienko rozbić, lekko posolić
na mięsie ułożyć po plasterku szynki. Plaster szynki powinien być nieco mniejszy ( około 1 cm) niż płat mięsa. Na połówce rozłożyć słupki sera i złożyć kotleta na pół. Ser pokrojony w grube słupki dużo lepiej się sprawdza, niż plasterki
kotlety panierować w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Przy przekładaniu najlepiej pomóc sobie widelcem
smażyć na maśle do zrumienienia po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać natychmiast po upieczeniu. Smacznego!
Użytkownicy także przypinają: