Metamorfoza w życiu bohaterów powieści „Quo vadis”


Więcej zszywek z tablicy

przepisy

P Ą C Z K I      W     5 M ...
Babka czekoladowa
Soki
Zawijane ciasto francuskie ...
Wilgotny piernik z powidłam...
Racuchy z jabłkami i bananami
zapiekane tortille z kurcza...
Takie urocze ciasteczka to ...
najlepsze obiad na jesień!
sałatka " paseczki &qu...
Tortilla z kurczakiem, szyn...
Ciasto francuskie z kurczak...
krokiety z mozzarella , kur...
serduszka z pomidorków
z patelni
diy
Smażony ser camembert w pan...
paluchy z ciasta francuskie...
choinka z ciasta francuskiego
Parówki zapiekane z serem i...
Pizza 4 sery
Niezawodne cia...
składniki :  -ciasto francu...
QUESADILLA

Składniki: 
-pl...
Cordon Bleu z kurczaka


Sk...
ZGRZEWANA KANAPKA Z POMIDOR...
Chrupiące pieczarki w serow...
martaaabee

martaaabee od sylwia2137

Dodane 17.11 o 12:08
Obserwuj
Cordon Bleu z kurczaka


Składniki:

4 filety z kurczaka bez polędwiczek
4 plastry szynki
4 plastry żółtego sera lub słupki
2 łyżki mąki
1 jajko L
bułka tarta
sól
masło ghee do smażenia


Wykonanie:

    filety cienko rozbić, lekko posolić
    na mięsie ułożyć po plasterku szynki. Plaster szynki powinien być nieco mniejszy ( około 1 cm) niż płat mięsa. Na połówce rozłożyć słupki sera i złożyć kotleta na pół. Ser pokrojony w grube słupki dużo lepiej się sprawdza, niż plasterki
    kotlety panierować w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Przy przekładaniu najlepiej pomóc sobie widelcem
    smażyć na maśle do zrumienienia po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać natychmiast po upieczeniu. Smacznego!

Cordon Bleu z kurczaka



Składniki:

4 filety z kurczaka bez polędwiczek
4 plastry szynki
4 plastry żółtego sera lub słupki
2 łyżki mąki
1 jajko L
bułka tarta
sól
masło ghee do smażenia


Wykonanie:

filety cienko rozbić, lekko posolić
na mięsie ułożyć po plasterku szynki. Plaster szynki powinien być nieco mniejszy ( około 1 cm) niż płat mięsa. Na połówce rozłożyć słupki sera i złożyć kotleta na pół. Ser pokrojony w grube słupki dużo lepiej się sprawdza, niż plasterki
kotlety panierować w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Przy przekładaniu najlepiej pomóc sobie widelcem
smażyć na maśle do zrumienienia po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać natychmiast po upieczeniu. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: