Przytłaczająca codzienność w literaturze


Więcej zszywek z tablicy

desery

Kreatywne Piny; Pieczone ja...
BLUE MOON Special :-) Skład...
Kreatywne Piny; Czekoladowo...
Mini serniczki z czekoladą ...
Kreatywne Piny;
Ciasteczka ...
Mini serniczki na zimno z k...
Składniki:
200g wiórek koko...
Na Podkręcenie Metabolizmu,...
Kreatywne Piny;Profiteroles...
Ciasto milionera , czyli ba...
Galaretkę rozpuszczamy w 20...
róże
Deser Bananowy

Potrzebne n...
Ciasto alpejskie

SKŁADNIKI...
Świąteczna przekąska - roga...
misie
Babeczki jogurtowe z malina...
SZYBKA SZARLOTKA NA CIEŚCIE...
CIASTO JOGURTOWE

3 jajka
1...
Mus mascarpone z toffi

Skł...
Krem karmelowo – kokosowy

...
OWOCE ZAPIEKANE Z BUDYNIEM
...
Deser z brzoskwiniami

Skła...
Składniki

2 sztuki banan
2...
CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I BUD...
Tiramisu owocowe

Składniki...
ansnn

ansnn od ada285

Dodane 16.04 o 21:06
Obserwuj
CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM.

Składniki:

kilka truskawek na osobę
1,5 szklanki mleka
budyń waniliowy
1/3 kostki miękkiego masła
3/4 szklanki mąki
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru wanilinowego
bułka tarta (opcjonalnie)

Gotujemy szklankę mleka w rondelku. W pozostałej połowie szklanki mleka rozpuszczamy pół opakowania budyniu (jeśli jest bez cukru trzeba posłodzić). Budyń dodajemy do gorącego mleka i stale mieszamy, aż zgęstnieje. Odstawiamy. Piekarnik nagrzewamy do 180ºC. Robimy kruszonkę. Palcami (lub za pomocą melaksera) robimy zacierki z masła, mąki, cukru i cukru wanilinowego, do czasu połączenia się składników (jeśli kruszonka ma być bardziej fit – zastąpmy cukier puder cukrem trzcinowym, wanilinowy – szczyptą cynamonu, a niewielką część mąki otrębami). Gdy kruszonka będzie wyrobiona oddzielamy połowę i wykładamy nią dno 4 kokilek (lub małej tortownicy) – dociskając ją do dna tak, aby powstał kruchy spód. Wstawiamy do piekarnika na ok. 3-4 minuty. W tym czasie kroimy truskawki na pół. Wyciągamy kokilki z piekarnika i kładziemy budyń – tyle aby zakrył dno. Budyń możemy (nie musimy) posypać odrobiną bułki tartej, która wchłonie nadmiar wody z truskawek. Układamy pokrojone truskawki i posypujemy je pozostałą kruszonką. Zapiekamy jeszcze ok. 10-15 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Kruszonka najlepiej smakuje na ciepło.

CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM.



Składniki:

kilka truskawek na osobę
1,5 szklanki mleka
budyń waniliowy
1/3 kostki miękkiego masła
3/4 szklanki mąki
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru wanilinowego
bułka tarta (opcjonalnie)

Gotujemy szklankę mleka w rondelku. W pozostałej połowie szklanki mleka rozpuszczamy pół opakowania budyniu (jeśli jest bez cukru trzeba posłodzić). Budyń dodajemy do gorącego mleka i stale mieszamy, aż zgęstnieje. Odstawiamy. Piekarnik nagrzewamy do 180ºC. Robimy kruszonkę. Palcami (lub za pomocą melaksera) robimy zacierki z masła, mąki, cukru i cukru wanilinowego, do czasu połączenia się składników (jeśli kruszonka ma być bardziej fit – zastąpmy cukier puder cukrem trzcinowym, wanilinowy – szczyptą cynamonu, a niewielką część mąki otrębami). Gdy kruszonka będzie wyrobiona oddzielamy połowę i wykładamy nią dno 4 kokilek (lub małej tortownicy) – dociskając ją do dna tak, aby powstał kruchy spód. Wstawiamy do piekarnika na ok. 3-4 minuty. W tym czasie kroimy truskawki na pół. Wyciągamy kokilki z piekarnika i kładziemy budyń – tyle aby zakrył dno. Budyń możemy (nie musimy) posypać odrobiną bułki tartej, która wchłonie nadmiar wody z truskawek. Układamy pokrojone truskawki i posypujemy je pozostałą kruszonką. Zapiekamy jeszcze ok. 10-15 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Kruszonka najlepiej smakuje na ciepło.

Polubili: wiesi_a panina9
Zgłoś naruszenie

ilo22naaa

mmm...zjadłabym...

 |  21.04 o 19:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: