Więcej zszywek z tablicy

gotowanie

plaster miodu z folii bąbel...
sposoby na podanie jajek
Kostka winogronowa
Ciasto ambasador
To ciasto jest genialne, sa...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Składniki: 1 por (biała czę...
Sałata ze śmietaną na słodko
Śledzie z pieczarkami
ciasto jabłkowo-śliwkowe......
Bananowiec (bez pieczenia)
wiosenne roladki: Składniki...
Piernik z jabłkami
Malinowe serniczki na ciepło.
Schab 15 plastrów (ok.1kg)
...
Sałatka z brokułami, jajkie...
sałatka z serkiem wiejskim
...
filet z pieczarkami
PIKANTNY GULASZ Z UDEK KURC...
sałatka z curry
zostały ci 3 croissanty lub...
Cukinia zapiekana z mozzare...
Domowy obiadek czyli Kotlec...
Tort czekoladowo-orzechowy ...
Sernik truskawkowy
copcop

copcop od lordxanth

Dodane 30.06 o 12:00
Obserwuj
Cukinia zapiekana z mozzarellą, pomidorami i bazylią

Składniki
2 porcje

    2 małe cukinie
    1 ząbek czosnku
    suszone oregano (+ opcjonalnie świeże)
    świeża bazylia
    1 pomidor
    1 kulka mozzarelli
    sól, pieprz, oliwa extra vergine



    Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Cukinię przepołowić, łyżeczką wydrążyć nasiona. Cukinię doprawić solą, pieprzem, posmarować startym czosnkiem, oprószyć suszonym oregano i skropić oliwą. Delikatnie podziurkować widelcem miąższ nie uszkadzając skórki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut.
    Na podpieczonej cukinii ułożyć na przemian pomidora i mozzarellę. Doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym oregano i opcjonalnie świeżym oregano (można też posypać tartym parmezanem) i wstawić do piekarnika na ok. 13 minut, do czasu aż ser się roztopi. Skropić oliwą i posypać świeżą bazylią.

Cukinia zapiekana z mozzarellą, pomidorami i bazylią


Składniki
2 porcje

2 małe cukinie
1 ząbek czosnku
suszone oregano (+ opcjonalnie świeże)
świeża bazylia
1 pomidor
1 kulka mozzarelli
sól, pieprz, oliwa extra vergine



Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Cukinię przepołowić, łyżeczką wydrążyć nasiona. Cukinię doprawić solą, pieprzem, posmarować startym czosnkiem, oprószyć suszonym oregano i skropić oliwą. Delikatnie podziurkować widelcem miąższ nie uszkadzając skórki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut.
Na podpieczonej cukinii ułożyć na przemian pomidora i mozzarellę. Doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym oregano i opcjonalnie świeżym oregano (można też posypać tartym parmezanem) i wstawić do piekarnika na ok. 13 minut, do czasu aż ser się roztopi. Skropić oliwą i posypać świeżą bazylią.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY