bettypasja

bettypasja

Dodane 24.10 o 13:30
Obserwuj
Cukinia zapiekana z serem
Skladniki:
cukinia

3 sztuki

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr 2 szt
0.5 pęczka estragonu
0.5 pęczka natki pietruszki 
200 g parmezanu
0.5 szkl mleka
0,5 szkl śmietany
4 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki bułki tartej
szczypta pieprzu mielonego
4 łyżki oliwy
1 łyżka masła
Wykonanie:
Cukinie umyj i razem ze skórką pokrój w plasterki. Zioła posiekaj, ser zetrzyj.
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cukinię, oprósz ziołami i pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przełóż połowę cukinii i posyp połową sera.
Następnie nałóż kolejną warstwę cukinii.
Roztrzep dokładnie jajka, dodaj mleko, śmietankę, dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem.
Sosem jajecznym zalej cukinię i posyp resztą sera. Zapiekaj przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Cukinia zapiekana z serem

Skladniki:
cukinia

3 sztuki

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr 2 szt
0.5 pęczka estragonu
0.5 pęczka natki pietruszki
200 g parmezanu
0.5 szkl mleka
0,5 szkl śmietany
4 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki bułki tartej
szczypta pieprzu mielonego
4 łyżki oliwy
1 łyżka masła
Wykonanie:
Cukinie umyj i razem ze skórką pokrój w plasterki. Zioła posiekaj, ser zetrzyj.
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cukinię, oprósz ziołami i pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przełóż połowę cukinii i posyp połową sera.
Następnie nałóż kolejną warstwę cukinii.
Roztrzep dokładnie jajka, dodaj mleko, śmietankę, dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem.
Sosem jajecznym zalej cukinię i posyp resztą sera. Zapiekaj przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Zgłoś naruszenie

bettypasja

Cukinia zapiekana z serem Skladniki: cukinia 3 sztuki Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr 2 szt 0.5 pęczka estragonu 0.5 pęczka natki pietruszki 200 g parmezanu 0.5 szkl mleka 0,5 szkl śmietany 4 jajka szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki bułki tartej szczypta pieprzu mielonego 4 łyżki oliwy 1 łyżka masła Wykonanie: Cukinie umyj i razem ze skórką pokrój w plasterki. Zioła posiekaj, ser zetrzyj. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cukinię, oprósz ziołami i pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. Zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przełóż połowę cukinii i posyp połową sera. Następnie nałóż kolejną warstwę cukinii. Roztrzep dokładnie jajka, dodaj mleko, śmietankę, dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem. Sosem jajecznym zalej cukinię i posyp resztą sera. Zapiekaj przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

 |  24.10 o 13:31  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: