Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Czekoladowe naleśniki z ban...
Chlebek
Chleb z garnka
Składniki na...
Ciasteczka cebulowe do piwa...
Ciasto bananowe na maślance...
curry z kurczakiem i kalafi...
kruche ciasteczka . składni...
curry z kurczakiem i kalafi...
FIT HIT! PLACUSZKI Z CUKINI...
Pierogi litewskie znad Czar...
muffiny w 20 miniut
Spaghetti marchewkowe z sos...
Pączuszki serowe ½ kg twaro...
Sałatka z kurczakiem, anana...
Schab po bałkańsku z papryk...
Przepis ze strony mojewypie...
Schab pięciominutowy
Schab ...
Kotlety z twarogu i ziemnia...
Najlepsze, a bez mąki, cukr...
Marchewki pieczone w miodzi...
ciasto z kubka
Kopiec kreta
 Składniki na ...
maślane ciasteczka
Bananowe ciasteczka (bez cu...
Bananowiec, ciasto na zimno...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Martinka78

Martinka78 od MaJe_CzKa222

Dodane 11.07 o 12:55
Obserwuj
curry z kurczakiem i kalafiorem . Składniki: 1 duża pierś kurczaka pół kalafiora 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 chili pół szklanki wody mała puszka mleczka kokosowego pół łyżeczki curry pół łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki mielonego imbiru szczypta cynamonu sól olej rzepakowy (przepis na 3 porcje)  Pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek smażymy na oleju rzepakowym. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, plasterki chili i różyczki kalafiora. Od razu dosypujemy wszystkie przyprawy i smażymy około minuty. Całość zalewamy wodą i mleczkiem kokosowym gotujemy pod przykryciem parę minut - do miękkości kalafiora. Na koniec doprawiamy jeszcze solą, jeżeli jest taka potrzeba. Jeśli sos jest za rzadki, można go zredukować, poprzez gotowanie bez pokrywki.

curry z kurczakiem i kalafiorem .

Składniki: 1 duża pierś kurczaka pół kalafiora 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 chili pół szklanki wody mała puszka mleczka kokosowego pół łyżeczki curry pół łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki mielonego imbiru szczypta cynamonu sól olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek smażymy na oleju rzepakowym. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, plasterki chili i różyczki kalafiora. Od razu dosypujemy wszystkie przyprawy i smażymy około minuty. Całość zalewamy wodą i mleczkiem kokosowym gotujemy pod przykryciem parę minut - do miękkości kalafiora. Na koniec doprawiamy jeszcze solą, jeżeli jest taka potrzeba. Jeśli sos jest za rzadki, można go zredukować, poprzez gotowanie bez pokrywki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzonkoooo Kuchnia obiad na słono jedzonko +92 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: