Więcej zszywek z tablicy

ciasta

Ciasto jabłkowa delicja
Ciasto kawowy puszek
ciasteczka bananowe z masłe...
panna cotta waniliowa
Kostka „czarny las” – Świat...
Biszkopt: – 5 średnich jaj ...
Składniki na formę o wymiar...
Meksykańskie ciasto czekola...
Niskowęglowodanowe ciasto m...
Tarta z budyniem, bezą i po...
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
tort marchewkowy
Lody katalońskie - Najlepsz...
Euro deser
Ciasto truskawkowe z rosą
Ciasto Kora Orzechowa
Pyszne ciasto truskawkowe b...
Pyszne ciasto marchewkowe
Tarta panna cotta z malinami
cheesecake
Ciasto Prasnalowe
Półfrancuskie ciasto z trus...
Cytrynowe "brownie&quo...
Ciasto z rabarbarem
tort serowy z truskawkową f...
Różana panna cotta

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Placki jogurtowe z jabłkami Ciastka "Trzy czekolad... Tarta z czarną porzeczką i ... CIASTECZKA PEŁNOZIARNISTE Z... ... Babeczki cytrynowe z bezą Bezy Cytrynowe "brownie&quo... PUSZYSTE JAPOŃSKIE PANCAKES
Katarzynakol

Katarzynakol od Teyla

Dodane 17.05 o 22:41 z

www.mojewypieki.com

Przypięte z Cytrynowe "bro...
Obserwuj

Cytrynowe "brownie" Składniki: 160 g masła

3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 duże jajka skórka otarta z 2 dużych cytryn świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny 170 g mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia (masa maślana może się zwarzyć w tym momencie, ale nie ma to wpływu na wypiek). Dodać skórkę i sok cytrynowy, zmiksować. Dodać przesianą mąkę pszenną, wymieszać szpatułką do połączenia. Formę o wymiarach 28 x 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 150ºC przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Nie pieczemy za długo by nie wysuszyć ciasta, powinno być mokre w konsystencji choć na patyczku włożonym w środek nie powinno być śladów surowego ciasta. Wyjąć, wystudzić. Polać cytrynowym lukrem, pokroić na kwadraty i udekorować świeżymi drobnymi owocami. Lukier cytrynowy: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 dużej cytryny Wszystkie składniki umieścić w miseczce i rozetrzeć grzbietem łyżki. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki - dodać więcej cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - soku z cytryny. Dodatkowo: drobne owoce malin i jagód, do dekoracji

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Fashionistka022
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY