Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Najprostszy i najlepszy prz...
Racuchy budyniowe z jabłkam...
Bananowo-orzechowy proteino...
CZEKOLADOWA ROZKOSZ.
Milky Way

Biszkopt:

* 6 j...
Zupa krem „góralska” z serk...
Muffiny z białą czekoladą i...
Babka kawowa

Babkę przygot...
Babka ziemniaczana z cukini...
Cytrynowiec 


Orzeźwiające...
Bananowa krówka (bez piecze...
Niebieski sernik (bez piecz...
BACI DI DAMA
WŁOSKIE CIASTE...
Brzoskwiniotka – kruche cia...

Więcej zszywek ze źródła

www.obzarciuch.pl

Sałatka hit imprezy Gołąbki ziemniaczane Bułki pszenne Farszynki Babci Sałatka warstwowa z kalafiorem Ciasto kokosowo-agrestowe Kotlety z kalafiora i ryżu Majowa truskawka 

Wymiary ... Sernik twix
14paulina14

14paulina14 od kawka1

Dodane 11.03 o 6:02 z

www.obzarciuch.pl

Przypięte z Cytrynowiec Orze...
Obserwuj

Cytrynowiec



Orzeźwiające i mocno cytrynowe ciasto znakomicie sprawdzi się na specjalne okazje.

Wymiary formy: 25x36 cm

biszkopt:
8 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

krem cytrynowy:
2 szklanki mleka
1/2 szklanki soku z cytryny (około 3 duże cytryny)
starta skórka z 3 cytryn
4 płaskie łyżki mąki pszennej
5 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej
4 jajka
1 1/4 szklanki cukru
200 g masła

poncz:
sok z jednej cytryny
przegotowana woda

dodatkowo:
starta biała czekolada

Składniki na biszkopt dzielimy na pół i pieczemy oddzielnie dwa blaty. Jajka wbijamy do miski i ubijamy z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Gotową masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 st. na około 20 minut. Blaty biszkoptowe nasączamy sokiem z cytryny wymieszanym z wodą. W międzyczasie przygotowujemy masę. 1 szklankę mleka gotujemy z cukrem. Drugą szklankę mleka rozrabiamy z mąką pszenną i ziemniaczaną, jajkami i skórką i sokiem z cytryn. Następnie mieszaninę wlewamy na gotujące się mleko, gotujemy do powstania budyniu i studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, a następnie cały czas ucierając dodajemy stopniowo budyń.


Następnie na pierwszy blat wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim batem i wykładamy pozostałą część masy. Tort dekorujemy startą białą czekoladą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
sario Kulinarnie kuchnia przepisy +14 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: