Więcej zszywek z tablicy

Słodka chwila zapom...

Szybki sernik z frużeliną !...
TĘCZA 

SKŁADNIKI : 

5 gal...
JABŁECZNIK 


CIASTO :
2 sz...
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁK...
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁK...
CYTRYNOWIEC

SKŁADNIKI: 

S...
CYTRYNOWIEC

SKŁADNIKI: 

S...
TORT CAPPUCCINO- WANILIOWY ...
TORT Z TRUSKAWKAMI 

Składn...
TORT CAPPUCCINO Z OWOCAMI 
...
TARTA KREMÓWKA Z MALINAMI 
...
PLACEK DROŻDŻOWY Z JAGODAMI...
SERNICZKI :-) 

Składniki n...
SERNICZKI :-) 

Składniki n...
CIASTO BROWNIE 

Składniki ...
Proste muffinki 
Składniki ...
Muffinki malinowo - wiśniow...
PLACEK DROŻDŻOWY 

Składnik...
Szybki sernik z frużeliną !...
Tarta oraz ciasto na maślan...
patusia2351

patusia2351

Dodane 12.09 o 23:50
Obserwuj
CYTRYNOWIEC

SKŁADNIKI: 

Spód ciasta : 
18 biszkoptów 
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki przegotowanej i wystudzonej wody
1 łyżka cukru pudru

Masa budyniowo- cytrynowa:
2X 1/3 szklanki soku z cytryny 
1,5 szklanki soku pomarańczowego
130 gram masła
1 szklanka cukru

Masa jogurtowo-galaretkowa:
2 szt. galaretki cytrynowej
600 gram jogurtu naturalnego
3 łyżeczki cukru pudru

2 galaretki cytrynowe
Delicje 

PRZYGOTOWANIE : 

 W misce mieszamy dwie łyżki soku z cytryny z 3 łyżkami wody i łyżką cukru pudru. W tym moczymy  nasze biszkopty. Tak przygotowane biszkopty wykładamy na wyłożoną papierem blachę.

Masa budyniowo-cytrynowej:
Do garnka dodajemy wyciśnięta cytrynę(1/3 szklanki) oraz półtora szklanki soku pomarańczowego. Do soków dodajemy masło, szklankę cukru. Całość podgrzewamy i łączymy ze sobą. W osobnym naczyniu łączymy sok z cytryny z  budyniami. Tak przygotowany budyń wlewamy do gotującego się soku i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. Masę odstawiamy do ostudzenia.

Następnie przygotujemy galaretkę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy. 

Miksujemy ze sobą jogurt z wcześniej przygotowaną galaretką oraz trzema łyżkami cukru pudru. Miksujemy. Odstawiamy do lodówki na około 30 min.


Na wcześniej wyłożoną masę budyniowo-cytrynową wykładamy warstwę herbatników, które następnie zalewamy masą z galaretki i jogurtu. 

W ostatnim kroku ostudzoną galaretką zalewamy górę i ozdabiamy delicjami.
CYTRYNOWIEC 
SKŁADNIKI: 

Spód ciasta : 
18 biszkoptów 
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki przegotowanej i wystudzonej wody
1 łyżka cukru pudru

Masa budyniowo- cytrynowa:
2X 1/3 szklanki soku z cytryny 
1,5 szklanki soku pomarańczowego
130 gram masła
1 szklanka cukru

Masa jogurtowo-galaretkowa:
2 szt. galaretki cytrynowej
600 gram jogurtu naturalnego
3 łyżeczki cukru pudru

2 galaretki cytrynowe
Delicje 

PRZYGOTOWANIE : 

W misce mieszamy dwie łyżki soku z cytryny z 3 łyżkami wody i łyżką cukru pudru. W tym moczymy nasze biszkopty. Tak przygotowane biszkopty wykładamy na wyłożoną papierem blachę.

Masa budyniowo-cytrynowej:
Do garnka dodajemy wyciśnięta cytrynę(1/3 szklanki) oraz półtora szklanki soku pomarańczowego. Do soków dodajemy masło, szklankę cukru. Całość podgrzewamy i łączymy ze sobą. W osobnym naczyniu łączymy sok z cytryny z budyniami. Tak przygotowany budyń wlewamy do gotującego się soku i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. Masę odstawiamy do ostudzenia.

Następnie przygotujemy galaretkę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy...

CYTRYNOWIEC


SKŁADNIKI:

Spód ciasta :
18 biszkoptów
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki przegotowanej i wystudzonej wody
1 łyżka cukru pudru

Masa budyniowo- cytrynowa:
2X 1/3 szklanki soku z cytryny
1,5 szklanki soku pomarańczowego
130 gram masła
1 szklanka cukru

Masa jogurtowo-galaretkowa:
2 szt. galaretki cytrynowej
600 gram jogurtu naturalnego
3 łyżeczki cukru pudru

2 galaretki cytrynowe
Delicje

PRZYGOTOWANIE :

W misce mieszamy dwie łyżki soku z cytryny z 3 łyżkami wody i łyżką cukru pudru. W tym moczymy nasze biszkopty. Tak przygotowane biszkopty wykładamy na wyłożoną papierem blachę.

Masa budyniowo-cytrynowej:
Do garnka dodajemy wyciśnięta cytrynę(1/3 szklanki) oraz półtora szklanki soku pomarańczowego. Do soków dodajemy masło, szklankę cukru. Całość podgrzewamy i łączymy ze sobą. W osobnym naczyniu łączymy sok z cytryny z budyniami. Tak przygotowany budyń wlewamy do gotującego się soku i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. Masę odstawiamy do ostudzenia.

Następnie przygotujemy galaretkę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy.

Miksujemy ze sobą jogurt z wcześniej przygotowaną galaretką oraz trzema łyżkami cukru pudru. Miksujemy. Odstawiamy do lodówki na około 30 min.


Na wcześniej wyłożoną masę budyniowo-cytrynową wykładamy warstwę herbatników, które następnie zalewamy masą z galaretki i jogurtu.

W ostatnim kroku ostudzoną galaretką zalewamy górę i ozdabiamy delicjami.
CYTRYNOWIEC
SKŁADNIKI:

Spód ciasta :
18 biszkoptów
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki przegotowanej i wystudzonej wody
1 łyżka cukru pudru

Masa budyniowo- cytrynowa:
2X 1/3 szklanki soku z cytryny
1,5 szklanki soku pomarańczowego
130 gram masła
1 szklanka cukru

Masa jogurtowo-galaretkowa:
2 szt. galaretki cytrynowej
600 gram jogurtu naturalnego
3 łyżeczki cukru pudru

2 galaretki cytrynowe
Delicje

PRZYGOTOWANIE :

W misce mieszamy dwie łyżki soku z cytryny z 3 łyżkami wody i łyżką cukru pudru. W tym moczymy nasze biszkopty. Tak przygotowane biszkopty wykładamy na wyłożoną papierem blachę.

Masa budyniowo-cytrynowej:
Do garnka dodajemy wyciśnięta cytrynę(1/3 szklanki) oraz półtora szklanki soku pomarańczowego. Do soków dodajemy masło, szklankę cukru. Całość podgrzewamy i łączymy ze sobą. W osobnym naczyniu łączymy sok z cytryny z budyniami. Tak przygotowany budyń wlewamy do gotującego się soku i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. Masę odstawiamy do ostudzenia.

Następnie przygotujemy galaretkę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY