Więcej zszywek z tablicy

alkohole

Nalewka z czarnej porzeczki...
Smorodinówka
Eggnog
Nalewka morelowa
Nalewka rozmarynowa
Likier Cointreau – co to ta...
Likier miętowy
nalewka truskawkowa
Nalewka herbaciana

Przepis...
Cytrynówka 
Składniki na 1,...
Likier kajmakowo- pomarańcz...
DOMOWY BAILEYS Składniki: 1...
nalewka morelowa
Nalewka z czarnej porzeczki...
LIKIER BANANOWY

Bardzo pro...
Morele w rumie

1 kg moreli...
Advocat
Nalewka malinowa
drink gruszkowy
Nalewka na zielonych orzech...
Nalewka truskawkowa
Nalewka z czerwonych porzeczek
Nalewka z lipy z miodem i l...
Nalewka morelowa
Nalewka wieloowocowa – ratafia
Likier „Nutella”
elasz

elasz od sylwia2137

Dodane 9.02 o 9:18
Obserwuj
Cytrynówka 
Składniki na 1,2 litra cytrynówki:
•	pół litra wódki
•	6 dużych cytryny
•	szklanka wody
•	szklanka cukru
Przygotowanie:
Wodę zagotować, do wrzątku wsypać cukier i rozpuścić. Z trzech cytryn zetrzeć skórkę, ze wszystkich wycisnąć sok. Sok, skórkę, syrop cukrowy i wódkę wymieszać w dużym dzbanku i odstawić na jeden dzień. Następnie przelać nalewkę przez sitko i rozlać do butelek.
Uwaga:
Po odcedzeniu zostaje dużo skórki cytrynowej, którą można wykorzystać. Ja zrobiłam cytrynowe babeczki – 3 jajka miksujemy ze szklanką cukru, następnie dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 i 3/4 szklanki mąki, pół szklanki oleju, cukier waniliowy i skórki cytrynowe. Miksujemy i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem, ok. 30 minut (do „suchego patyczka”). Smacznego

Cytrynówka

Składniki na 1,2 litra cytrynówki:
• pół litra wódki
• 6 dużych cytryny
• szklanka wody
• szklanka cukru
Przygotowanie:
Wodę zagotować, do wrzątku wsypać cukier i rozpuścić. Z trzech cytryn zetrzeć skórkę, ze wszystkich wycisnąć sok. Sok, skórkę, syrop cukrowy i wódkę wymieszać w dużym dzbanku i odstawić na jeden dzień. Następnie przelać nalewkę przez sitko i rozlać do butelek.
Uwaga:
Po odcedzeniu zostaje dużo skórki cytrynowej, którą można wykorzystać. Ja zrobiłam cytrynowe babeczki – 3 jajka miksujemy ze szklanką cukru, następnie dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 i 3/4 szklanki mąki, pół szklanki oleju, cukier waniliowy i skórki cytrynowe. Miksujemy i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem, ok. 30 minut (do „suchego patyczka”). Smacznego

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Drinki, koktajle i inne napoje :) drinki, koktajle, alkohole kulinaria +25 innych
Zgłoś naruszenie

sylwia2137

filmik krok po kroku tylko zamiast pomarańczy robimy cytrynę

 |  7.09 o 14:48  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY