Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Mniaam :) "Smocze ciasto" -... plaster miodu z folii bąbel... Niemiecki makowiec z pianką... ciasto chrupek Sałatka Meksykański Król Im... sałatka marokanska Truskawkowa zebra bez piecz... Ciasto cygańskie ścieżki

c...
kawka1

kawka1

Dodane 8.10 o 2:38 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

Cytrynowy puch


2 cytrynowe galaretki
100 ml śmietany kremówki
0,5 kg kremowego serka sernikowego (z wiaderka)
3 pełne łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
0,5 l wrzątku

100 g wiórków kokosowych
1 łyżka cukru
30 g masła
200 g herbatników kakaowych

Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Dno dużej (24 cm) tortownicy wyłożyć herbatnikami. Na patelni rozpuścić masło i smażyć wiórki z 1 łyżką cukru aż zbrązowieją - odstawić do wystudzenia. Serek sernikowy połączyć mikserem z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i chłodnymi galaretkami. Następnie ubić na sztywno śmietanę i bardzo delikatnie, przy pomocy drewnianej łyżki połączyć z masą. Tak przygotowaną masę wyłożyć na herbatniki i obficie posypać wystudzonymi wiórkami. Pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
Najlepiej podawać na drugi dzień.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY