bettypasja

bettypasja

Dodane 29.12 o 17:57
Obserwuj
Cytryny w syropie cukrowym z dodatkiem imbiru i miodu.

Pyszny dodatek do zimowej herbaty,
latem świetnie sprawdzi się jako baza do lemoniady.

Składniki na duży słoik:
- 6 cytryn najlepiej bio
-ok. 400ml wody
-2 szklanki cukru
-ok. 10cm imbiru świeżego
-4 łyżki miodu
.
Przygotowanie:
1.Cytryny dokładnie umyć. Pokroić w plasterki ok. 3-4mm.
2.Imbir obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki.
3.Wodę z cukrem zagotować (cukier musi się całkowicie rozpuścić) - gotować kilka minut. Dodać cytryny i imbir - gotować ok. 15-20 minut (nie mieszać, żeby cytryny się nie rozpadły).
4.Cytryny delikatnie przełożyć do wyparzonego słoika. Syrop go gotowaniu cytryn przestudzić. Dodać miód - wymieszać i takim syropem zalać cytryny.
5. Przechowywać w lodówce

Cytryny w syropie cukrowym z dodatkiem imbiru i miodu.



Pyszny dodatek do zimowej herbaty,
latem świetnie sprawdzi się jako baza do lemoniady.

Składniki na duży słoik:
- 6 cytryn najlepiej bio
-ok. 400ml wody
-2 szklanki cukru
-ok. 10cm imbiru świeżego
-4 łyżki miodu
.
Przygotowanie:
1.Cytryny dokładnie umyć. Pokroić w plasterki ok. 3-4mm.
2.Imbir obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki.
3.Wodę z cukrem zagotować (cukier musi się całkowicie rozpuścić) - gotować kilka minut. Dodać cytryny i imbir - gotować ok. 15-20 minut (nie mieszać, żeby cytryny się nie rozpadły).
4.Cytryny delikatnie przełożyć do wyparzonego słoika. Syrop go gotowaniu cytryn przestudzić. Dodać miód - wymieszać i takim syropem zalać cytryny.
5. Przechowywać w lodówce

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: