Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
jarecka

jarecka

Dodane 4.04 o 14:47
Obserwuj
CZARNY JAR

Składniki na 4 desery w dużych pucharkach:
Mus czekoladowy:
20 sztuk biszkoptów
150 ml mleka
1 kopiasta łyżka kakao
łyżeczka cukru
1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka)
1 banan

Krem jagodowy:
500 ml śmietany kremówki 36%
250 g serka mascarpone
1 łyżeczka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie śmietan-fix
380 g mrożonych lub świeżych jagód (może być więcej)

+ bita śmietana


Wykonanie:
Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru i dobrze wymieszać. Zagotować dodając biszkopty. Mieszać do momentu połączenia wszystkich składników i zostawić do ochłodnięcia. Dodać kieliszek czerwonego likieru (jeżeli deser robimy dla dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania delikatnego musu.
W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Połowę śmietany przełożyć do osobnej miseczki. Do małej miseczki przesypać nieco jagód (posłużą do dekoracji), a pozostałe wsypać do zostawionej bitej śmietany i zmiksować.
Deser robimy w następujący sposób:
Na samo dno pucharka wkładamy łyżkę kremu jagodowego, następnie mus czekoladowy, na to wyciskamy szprycą nieco bitej śmietany, kładziemy pozostały krem jagodowy, wyciskamy śmietanę i na sam koniec posypujemy jagodami. Inaczej: Krem jagodowy-mus czekoladowy-nieco bitej śmietany-krem jagodowy-bita śmietana-jagody.

CZARNY JAR


Składniki na 4 desery w dużych pucharkach:
Mus czekoladowy:
20 sztuk biszkoptów
150 ml mleka
1 kopiasta łyżka kakao
łyżeczka cukru
1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka)
1 banan

Krem jagodowy:
500 ml śmietany kremówki 36%
250 g serka mascarpone
1 łyżeczka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie śmietan-fix
380 g mrożonych lub świeżych jagód (może być więcej)

+ bita śmietana


Wykonanie:
Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru i dobrze wymieszać. Zagotować dodając biszkopty. Mieszać do momentu połączenia wszystkich składników i zostawić do ochłodnięcia. Dodać kieliszek czerwonego likieru (jeżeli deser robimy dla dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania delikatnego musu.
W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Połowę śmietany przełożyć do osobnej miseczki. Do małej miseczki przesypać nieco jagód (posłużą do dekoracji), a pozostałe wsypać do zostawionej bitej śmietany i zmiksować.
Deser robimy w następujący sposób:
Na samo dno pucharka wkładamy łyżkę kremu jagodowego, następnie mus czekoladowy, na to wyciskamy szprycą nieco bitej śmietany, kładziemy pozostały krem jagodowy, wyciskamy śmietanę i na sam koniec posypujemy jagodami. Inaczej: Krem jagodowy-mus czekoladowy-nieco bitej śmietany-krem jagodowy-bita śmietana-jagody.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Misiek97

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY