Jeśli chce na miękko to wrzucam od razu do zimnej wody a od momentu zagotowania czekam 2 i pół minuty i wyciągam. Zawsze wychodzi idealne. Jeśli ma być na twardo to wystarczy że również wrzuci się je do zimnej wody i wyłączy gaz np 3 min po zagotowaniu. Jajka dojdą do twardości w gorącej wodzie. nie trzeba podgrzewać. po co marnować źródła energii
mocpozytywu
Jeśli chce na miękko to wrzucam od razu do zimnej wody a od momentu zagotowania czekam 2 i pół minuty i wyciągam. Zawsze wychodzi idealne. Jeśli ma być na twardo to wystarczy że również wrzuci się je do zimnej wody i wyłączy gaz np 3 min po zagotowaniu. Jajka dojdą do twardości w gorącej wodzie. nie trzeba podgrzewać. po co marnować źródła energii
Magda15
Jak gotuje 7 minut to mam jajko na twardo, najlepiej wychodzi jak gotuje 4,5 minuty, ustawiam sobie czas na piecu i jest idealne :)