Czas przygotowania: 50 min.
Składniki: 1 porcja = 20 szt.
miękkie masło 100g biała czekolada 200g cukier puder 50g migdały (obrane ze skórki) 20 szt. wiórki kokosowe 150g wiórki kokosowe do obtoczenia
Rafaello czekoladki wykonanie
Krok 1 Migdały sparzamy i obieramy ze skórki.
Krok 2 Do miski dodajemy miękkie masło oraz cukier puder i całość miksujemy na puszysty i gładki krem.
Krok 3 W miseczce na parze rozpuszczamy białą czekoladę i odstawiamy do wystudzenia. Następne stopniowo dodajemy do masła wymieszanego z cukrem pudrem.
Krok 4 Do przygotowanej masy stopniowo dodajemy wiórki kokosowe i cały czas mieszamy drewniana łyżką. Następnie masę czekoladową dostawiamy do lodówki na 40 min. aby stwardniała.
Krok 5 Z przygotowanej masy formujemy czekoladki, a do środka wkładamy po 1 migdale. Następnie uformowane kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Krok 6 Przygotowane czekoladki rafaello obtoczone w wiórkach odstawiamy do lodówki na 4 godz. aby stwardniały
Użytkownicy także przypinają: