Więcej zszywek z tablicy

mniam

Kawa bananowa na zimno Prze...
Pulpeciki z cukinii w sosie...
Sosy sałatkowe
Potrawka z kurczaka (dla 3 ...
pizza z patelni Składniki (...
Zapiekanka z kaszy jaglanej...
koktajl szpinakowo- bananow...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Szybkie krokiety z cannello...
krem Kinder bueno
Czekoladowa Piękność - czyl...
CZEKOLADOWA ROZKOSZ 8 sztuk...
Tureckie chlebki z kurczaki...
Sernik Raffaello na zimno :...
Kotlety w cieście
Składniki 1 1/2 szklanki mą...
Chlebowa uczta czas: 20 min...
mniam mniam zrobiłam i było...
MAXI KING CIASTO SKLADNIKI:...
Zapiekanka kebab-gyros Skła...
...:D
placuszki śmietanowe z szyn...
SEROWE KRAKERSY Składniki: ...
Jak zrobić jajko w bułce?
SUPER SZYBKA, SUPER PROSTA ...
Składniki: Na ciasto: 200g ...

Więcej zszywek ze źródła

1.bp.blogspot.com

.... Tutorial ukazujący sposób w... Tutorial ukazujący 5 różnyc... Tutorial ukazujący 5 różnyc... Tutorial ukazujący 5 różnyc... Tutorial ukazujący 5 różnyc... Tutorial ukazujący 5 różnyc... Tutorial ukazujący 5 różnyc... Tutorial ukazujący 5 różnyc...

CZEKOLADOWA ROZKOSZ 8 sztuk GANACHE Z MLECZNEJ CZEKOLADY

150 ml mleka 100 ml śmietany kremówki 30% 250 g czekolady mlecznej posiekanej na małe kawałki MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY 1 łyżeczka żelatyny 250 ml śmietany kremówki 30% 150 g białej czekolady posiekanej na małe kawałki MUS Z GORZKIEJ CZEKOLADY 250 ml mleka 3 żółtka 30 g cukru pudru 200 g gorzkiej czekolady posiekanej na małe kawałki (o zawartości kakao min. 70%) 150 g śmietany kremówki 30% pokruszone płatki migdałowe Należy zacząć od ganache z mlecznej czekolady. Mleko oraz śmietankę umieścić w rondlu i podgrzać na średnim ogniu. W misce umieścić posiekaną czekoladę, wlać do niej gorącą mieszankę śmietanowo-mleczną. Mieszać do czasu całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Gdy całość będzie gładka, przelać do kieliszków i ostudzić do temperatury pokojowe, a następnie aby zgęstniało wstawić do lodówki. Następnie przygotować mus z białej czekolady. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Połowę ilości śmietanki umieścić w rondlu i podgrzać. Do śmietany dodać żelatynę, dokładnie wymieszać. Do posiekanej białej czekolady wlać śmietanę z żelatyną. Wymieszać dokładnie i odstawić do osiągnięcia pokojowej temperatury. W misce ubić resztę śmietany i wymieszać ją delikatnie z masą czekoladową. Na zastygniętym ganache z mlecznej czekolady zrobić warstwę z pokruszonych płatków migdałowych na które następnie wylać mus z białej czekolady. Na koniec zrobić mus z gorzkiej czekolady. W garnku podgrzać na średnim ogniu mleko. W misce utrzeć na puszystą masę żółtka z cukrem. Mieszając, dodać powoli masę jajeczną do gotującego się mleka. Zmniejszyć ogień do małego. Gdy masa zacznie gęstnieć i powoli spływać z łyżki, lecz nie gotować się, dodać do niej posiekaną gorzką czekoladę i dokładnie wymieszać. Odstawić do osiągnięcia temperatury pokojowej. Tak jak w przypadku musu z białej czekolady, ubić śmietankę i delikatnie połączyć z musem z gorzkiej czekolady. Przełożyć do kieliszków tworząc trzecią warstwę. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. SMACZNEGO!!!

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonkoooo <3 chce zrobic Pyszności żarciee +232 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: