Więcej zszywek z tablicy

MOJE:)

Co to może być??
Wie ktoś może co to może być??
#walentynki❤#brownie #smoot...
ZEBRA

Składniki:
ok.8 opak...
TARTA Z KAPUSTĄ, GRZYBAMI I...
KUBANKA
masa
200 g masła w ...
Sernik na piernikowym spodz...
BOUNTY
Składniki na dużą bl...
CIASTO JAKUBA
Ciasto: 3 szk...
Ciasto Princessa 
Biszkopt:...
Ciasto z brzoskwiniami, kok...
Ciasto z wiśniami i czekola...
GRZEŚ Składniki: (na formę ...
SERNIK Z MUSEM ŚLIWKOWYM
Sk...
LAMBADA
Składniki na biszko...
CIASTO
150 g suchego maku 
...
CZEKOLADOWE  BROWNIE
(przep...
ZEMSTA  TEŚCIOWEJ

Składnik...
TRUSKAWKOWA ROZKOSZ


15 sz...
SERNIK KOKOSOWY Z WIŚNIAMI
...
ROLADA SZPINAKOWA

Ciasto s...
ROGALIKI MAŚLANE

500 g mąk...
PALCE CZAROWNICY


225 g mi...
MAZUREK FISTASZKOWY

Ciasto...
MALINOWA POKUSA

Biszkopt:
...
LEŚNY MECH

Ciasto:
1 op. r...
angel30

angel30

Dodane 2.01 o 16:09
Obserwuj
CZEKOLADOWE  BROWNIE
(przepis Anny Starmach)

280 g masła 
250 g gorzkiej czekolady 
240 g drobnego cukru 
80 g mąki 
100 ml wody 
1 garść orzechów włoskich 
1 garść migdałów 
1 łyżka cukru waniliowego 
3 jajka 
szczypta soli

            Czekoladę połam na małe kawałki, orzechy i migdały posiekaj.
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj.
Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem.
Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę.
Dodaj orzechy i migdały, wymieszaj – tym razem łyżką.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową.
Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.

CZEKOLADOWE BROWNIE

(przepis Anny Starmach)

280 g masła
250 g gorzkiej czekolady
240 g drobnego cukru
80 g mąki
100 ml wody
1 garść orzechów włoskich
1 garść migdałów
1 łyżka cukru waniliowego
3 jajka
szczypta soli

Czekoladę połam na małe kawałki, orzechy i migdały posiekaj.
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj.
Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem.
Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę.
Dodaj orzechy i migdały, wymieszaj – tym razem łyżką.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową.
Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kulinarne kuchnia słodkości przepisy +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: