Więcej zszywek z tablicy

Cooking <3

serowe paluszki z ciasta fr...
Tiramisu brownie
Brownie
SZYBKIE MUFFINY BROWNIE Dla...
CZEKOLADOWE BROWNIE (przepi...
czekoladowe brownie z kaszy...
Kotlety z kalafiora i kaszy...
Szybkie ciasto z rabarbarem...
Placuszki jogurtowe z trusk...
Roladki schabowe w sosie mu...
Murzynek z białek
Ciasto czekoladowe w odsłon...
Ciasto z mikrofali
Murzynek królewski
Najprostszy murzynek - prze...
Bananowiec (bez pieczenia)
Muszle nadziewane kurczakie...
Ciasto bananowe z musem cze...
ziemniaczki nadziewane brok...
Deser z chia, owocami i gal...
Burrito z soczystym kurczak...
Szybkie odchudzanie: 1 kilo...
Domowe puszyste pancakes
Szybki Trzy Bit
Ciacho Oreo *.*
Makaronowa zapiekanka z war...
szatankas

szatankas od angel30

Dodane 2.07 o 22:35
Obserwuj
CZEKOLADOWE BROWNIE (przepis Anny Starmach) 280 g masła 250 g gorzkiej czekolady 240 g drobnego cukru 80 g mąki 100 ml wody 1 garść orzechów włoskich 1 garść migdałów 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka szczypta soli Czekoladę połam na małe kawałki, orzechy i migdały posiekaj. W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj. Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem. Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę. Dodaj orzechy i migdały, wymieszaj – tym razem łyżką. Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.

CZEKOLADOWE BROWNIE (przepis Anny Starmach) 280 g masła

250 g gorzkiej czekolady 240 g drobnego cukru 80 g mąki 100 ml wody 1 garść orzechów włoskich 1 garść migdałów 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka szczypta soli Czekoladę połam na małe kawałki, orzechy i migdały posiekaj. W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj. Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem. Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę. Dodaj orzechy i migdały, wymieszaj – tym razem łyżką. Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie kulinarne słodkości kuchnia +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: