Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Ciasto na pizze Malinowa chmurka – idealny ... Sałatka z brokułem i groszkiem śledzie w śmietanie i majon... Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe... Deser Malinowa chmurka ez p... Ogórki po królewsku Bigos cygański

Składniki n...
julitek123

julitek123

Dodane 9.06 o 23:12 z

kulinarneprzeboje.pl

Obserwuj

Czekoladowe naleśniki z bananem i mascarpone 100g

masła 50g gorzkiej czekolady 1 kopiasta łyżeczka gorzkiego kakao 200ml mleka 3 pełne łyżki cukru 1 opak. cukru wanilinowego 2 jajka 150g mąki pszennej tortowej 100ml wody gazowanej olej rzepakowy do smażenia Jajka zmiksować za pomocą miksera z 3 łyżkami cukru i szczyptą soli. Następnie, dale miksując wlać mleko, 2 łyżki oleju oraz wsypać przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną wrocławską. Wszystko zmiksować do połączenia się składników (ciasto naleśnikowe będzie miało dość rzadką konsystencję). Patelnię rozgrzać, wlać odrobinę oleju. Kolejno wlać na patelnię porcję ciasta, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni i smażyć z bu stron na złoty kolor. Naleśniki można odsączyć z nadmiar tłuszczu za pomocą papierowych ręczników. Naleśniki budyniowe podawać z ulubionymi dodatkami, np. owocami i bitą śmietaną, twarogiem, czy też po prostu z dżemem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodawać stopniowo po 1 łyżce mascarpone i miksować (do czasu powstania jednolitej masy). Dodać cukier i wymieszać łyżką. Usmażone naleśniki (powinny być lekko ostudzone, żeby krem się nie rozpuścił) posmarować wcześniej przygotowanym kremem, nałożyć całego banana i zwinąć ciasno w rulon.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Omnomnom na słodko
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: