Więcej zszywek z tablicy

Desery :)

Miękkie pierniczki "la...
Kinder Country Składniki 35...
Składniki na około 1000 ml ...
Orzechowiec z gotowanym ser...
Biszkopt z jagodami i galar...
tęczowe ciacho
Batony energetyczne (bez mą...
:):):)
krem jaglany rafaello
Skład...
Do dekoracji tortów - z but...
Czekoladowa lasagne! mniam....
Sernik w mikrofalówce
Leche Frita czyli smażone m...
Ciasto chałwowe 

przepis p...
Przekładaniec chałwowy na h...
Czekoladowo-orzechowa kostk...
Mini serniczki na zimno z k...
Jak zrobić batony bounty?
Sernik latte macchiato bez ...
Banofee pie czekoladowe - c...
Lekkie i kokosowe ptasie &q...
Ciasto z płatkami owsianymi...
Snickers - bez pieczenia

 ...
Sernik Raffaello na zimno :...
serniczek jagodowy :)
3 rodzaje muffinów przepisy...

Więcej zszywek ze źródła

cukierniczekreacje.blox.pl

Magdalenki z masłem cytryno... Przepis zaczerpnięty ze Zło... Gąbczaste ciasto dyniowe Kamienista droga szczęściar... Chrustowe róże Chrustowe rurki z bitą śmie... chrustowe rurki z bitą śmie... domowe praliny Podpłomyki z jabłkiem i koz...

Czekoladowo-orzechowa kostka z piankami


Składniki:

250 g dwukolorowych marshmallow (np. różowych i białych pianek ślazowych)
3/ 4 kubka suszonej żurawiny ( 100g)
4 łyżki wiórków kokosowych
60 g solonych pistacji (waga po obraniu z łupinek i twardej otoczki)
100 g orzechów nerkowca, macadamia lub mieszanki dowolnych orzechów
500 g białej czekolady
Forma i papier pergaminowy
Prostokątną ( 24x16cm) lub kwadratową ( 20x20 cm) formę wykładamy na dnie i po bokach papierem do pieczenia.

Pianki w zależności od wielkości dzielimy na dwie lub 4 części, oprószając miejsce cięć cukrem pudrem. W dużej misce łączymy pianki, żurawinę, orzechy i wiórki.

Czekoladę łamiemy na drobne kawałki i rozpuszczamy na parze.Kiedy czekolada uzyska gładką konsystencję wlewamy ją do pianek i energicznie mieszamy, by obkleiła wszystkie składniki.

Gotowa masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z grubsza wygładzamy wierzch, nakładamy arkusz papieru pergaminowego i staramy się dociskać równomiernie masę. Świetnie się sprawdza dopasowana wymiarami do formy deseczka lub książka. Wstawiamy na dwie godziny do lodówki po czym kroimy ciepłym nożem na dowolne porcje. Przechowujemy w zamykanym naczyniu pamiętając by zjeść je w ciągu dwóch tygodni.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Desery :)

kuchnia

ciasta

Ulubione

+1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: