Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
kawka1

kawka1

Dodane 27.04 o 20:51
Obserwuj
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone


SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY (na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu)

250ml. śmietany kremówki (dobrze schłodzonej)
250g.serka mascarpone
200 g. ciemnej czekolady
4 łyżki cukru pudru

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej-tzn.umieszczamy czekoladę w szklanej misce. Miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą-tak,aby dno miski nie dotykało wody.

Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia (aż nie będzie gorąca,tylko delikatnie ciepła).

Śmietanę ubijamy.
Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem.

Nie przerywając pracy miksera – dodajemy do serka czekoladę (delikatnie wlewamy małym strumieniem).
Miksujemy, do momentu uzyskania gładkiej masy.

Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę.
Następnie mieszamy – ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach, do momentu, aż uzyskamy jednolitą, kremową, gęstą konsystencję.

Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru - nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów.

Gotowy krem przechowujemy w lodówce.

Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone



SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY (na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu)

250ml. śmietany kremówki (dobrze schłodzonej)
250g.serka mascarpone
200 g. ciemnej czekolady
4 łyżki cukru pudru

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej-tzn.umieszczamy czekoladę w szklanej misce. Miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą-tak,aby dno miski nie dotykało wody.

Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia (aż nie będzie gorąca,tylko delikatnie ciepła).

Śmietanę ubijamy.
Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem.

Nie przerywając pracy miksera – dodajemy do serka czekoladę (delikatnie wlewamy małym strumieniem).
Miksujemy, do momentu uzyskania gładkiej masy.

Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę.
Następnie mieszamy – ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach, do momentu, aż uzyskamy jednolitą, kremową, gęstą konsystencję.

Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru - nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów.

Gotowy krem przechowujemy w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Natalka712
dagulizda1
Tinka1609
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY