Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Sos czosnkowy
Pizza domowa
...
. .....
Faworki pieczone w piekarniku
Szybkie i łatwe w przygotow...
Proste ciasto na pizze, zaw...
Pieczeń meksykańska w boczk...
Chlebek pizza
Domowa i Szybka Pizza z Pat...
Sos kurkowy
Sos czosnkowy "Sos ten...
Pasta z tuńczyka
Pyzy z mięsme(link w koment...
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GOTOW...
***
***
***
Lekkie gofry
KARKÓWKA ZAPIEKANA POD PIER...
Kurczak w waciaku
.<3
krokiety przepis
sałatka z tortellini i szynką
Gulasz ze schabu i kiełbasy
Polędwiczki wieprzowe w sos...

Więcej zszywek ze źródła

mojeekspresjekulinarne.blox.pl

Pasztet z dodatkiem śmietan... Rolada czekoladowa z mleczn... Babka(mocno)kakaowa z jogur... Ultimate chocolate layer ca... Słodkie bułeczki z bitą śmi... Orzechowe ciasto przekładan... Biszkopt z galaretką i krem... Puszysty keks na białkach z... Szarlotka przekładana kreme...

Czosnkowe mini bagietki Zaczyn: 180g mąki pszennej

(około szklanki) 10g mąki żytniej (łyżka) 1 łyżeczka suszonych drożdży(4g lub 8g świeżych) 3/4 szklanki (200g) letniej wody Składniki na zaczyn połączyć razem i odstawić na godzinę. Ciasto po godzinie powinno być podrośnięte i bąbelkowate. Ciasto właściwe: 360g( 2 i 3/4) szklanki mąki pszennej 10g (1 i 1/4 łyżeczki) soli łyżka mąki żytniej 180g wody(3/4szklanki) plus cały zaczyn Zaczyn przelać do miski, wlać wodę, wsypać sól, mąkę żytnią i połowę mąki pszennej. Zacząć wyrabiać, a w miarę potrzeby dodawać resztę mąki. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć i odstawić na 1 i 1/2 godziny do podrośnięcia.( Na tym etapie możecie także ciasto przełożyć do lodówki na całą noc. Oczywiście, należy je przykryć, aby nie wyschło.) W między czasie przygotować masło czosnkowe: 1/2 szklanki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki 6 łyżek masła 3 ząbki czosnku ewentualnie sól, jeśli masło nie jest słone. Czosnek przepuścić przez praskę, połączyć z masłem, solą i pietruszką. Wstawić do lodówki. Ciasto podzielić na 6 lub więcej części. Z każdej uformować małą podłużoną bułeczkę. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Przed pieczeniem naciąc wzdłuż i włożyć w nacięcie po kawałku masła czosnkowego. Piec 205*C przez około 15 minut ( lub na złoty kolor- w zależności od wielkości)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY